ПРАВИЛА ПРОВЕДЕННЯ ПОТОЧНИХ ПРИБИРАНЬ.

Перед початком роботи в стоматологічних кабінетах, а також після закінчення роботи проводиться поточна дизінфекція і використанням дезінфекційних препаратів та наступним опроміненням повітря. В приміщеннях стоматологічних закладів слід застосовувати виключно вологий метод прибирання, який дозволяє знизити бактеріальне приміщень на 93-97%. Проведення сухого прибирання категорично заборонено.

Не дозволяється проводити поточне чи генеральне прибирання при включених в мережу стоматологічних установках.

Поверхні в стоматологічних кабінетах повинні оброблятись двома групами персоналу: підлоги, стіни, батареї центрального опалення, двері, санітарно-технічне обладнання в функціональних кабінетах миють санітарки, всі інші поверхні - медсестри.

Прибирання проводиться з використанням дезінфікуючих або мийно-дизінфікуючих розчинів, які дозволені для використання в лікувально-профілактичних закладах. Всі поверхні протираються в такій послідовності: стіл для стерильних інструментів, маніпуляційний стіл, стоматологічні установки, раковини, крани вмивальників. Під час прибирання знезараженню підлягають також меблі, обладнання, дверні ручки, замикачі, підлога. Особливу увагу слід приділяти догляду за опалювальними приладами.

Знезараження проводять дворазовим протиранням ганчір'ям, зволоженим дезрозчином. Після вологого прибирання включають бактерицидні випромінювачі на 60 хвилин, після чого приміщення провітрюються.

Не дозволяється включати бактерицидні лампи, якщо температура навколишнього середовища вища за 30°С. В приміщення після виключення бактерицидних ламп можна входити лише через 30 хвилин.

Бактерицидні лампи необхідно утримувати в чистоті, щоденно протирати чистою серветкою, тому що навіть тонкий шар пилу суттєво затримує потік випромінення.








Дата добавления: 2015-01-19; просмотров: 1491;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.