Залишки незавершеного виробництва і готової продукції на початок і кінець звітного періоду, грн.

Розрахуємо показник рядка 080: 600 грн. - 800 грн. = -200 грн.

У зв'язку з тим, що на кінець звітного періоду відбулося зменшення показника незавершеного виробництва і готової продукції у сумі 200 грн., саме цю суму необхідно відобразити в рядку 080 у дужках. Таким чином, сума всіх витрат суб’єкта малого підприємництва за звітний період буде збільшена на 200 грн.

Другий варіант обліку витрат для суб’єктів малого підприємництва,на відміну від першого варіанта, зводиться до того, що всі прямі операційні витрати, які формують собівартість продукції (робіт, послуг) з відображенням за дебетом рахунку 23 „Виробництво", наприкінці кожного звітного періоду навіть при фактичній наявності незавершеного виробництва списуються:

· у дебет рахунку 79 — суб’єктами малого підприємництва, які здійснюють виконання робіт (надання послуг);

· у дебет рахунку 26 — суб’єктами малого підприємництва — виробниками продукції.

Таким чином, у суб’єктів малого підприємництва, які використовують такий варіант спрощеного обліку, на рахунку 23 не буде відображена сума незавершеного виробництва, яке фактично є у наявності.

Після закінчення року такі суб’єкти малого підприємництва повинні здійснити інвентаризацію і „вилучити" з виробничих витрат (і відповідно фінансових результатів) методом „сторно" тільки вартість матеріальних витрат, які станом на 31 грудня звітного року не пройшли обробку, або їх обробка, збирання, комплектування не закінчені. Це необхідно зробити для того, щоб фінансовий результат роботи суб’єкта малого підприємництва за рік був визначений правильно.

При відображенні результатів інвентаризації незавершеного виробництва схеми бухгалтерських проведень будуть такими (табл. 4.3).

Таблиця 4.3








Дата добавления: 2015-03-20; просмотров: 932;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.