Вересень-початок жовтня поточного року

Подання до ВРУ КМУ проекту закону не пізніше 15.09 поточного року разом з необхідними матеріалами, перелік яких визначений ст.38 БК. Разом із проектом закону подається доповідь про хід виконання Державного бюджету поточного року.

 

Через п’ять днів після подання проекту закону про державний бюджет відбуваються представлення його на пленарному засіданні ВРУ:

· МФУ представляє проект бюджету;

· Голова Комітету ВРУ з питань бюджету виступає з доповіддю про відповідність поданого проекту рішенню ВРУ щодо основних напрямів бюджетної політики на наступний період;

· За результатами обговорення ВРУ визначається щодо прийняття до розгляду поданого КМУ проекту закону про ДБ на наступний рік або його відхилення;

За результатами обговорення проекту закону Верховна Рада може прийняти рішення про схвалення і прийняття його до розгляду або рішення про його відхилення у разі:

1) внесення проекту закону без подання всіх документів, передбачених Бюджетним кодексом України;

2) невідповідності проекту закону Основним напрямам бюджетної політики на наступний бюджетний період;

3) невідповідності проекту закону вимогам складання проекту Державного бюджету України, встановленим Бюджетним кодексом України.

У разі відхилення Верховною Радою проекту закону Кабінет Міністрів зобов'язаний у семиденний строк з дня набрання чинності рішенням про таке відхилення подати до Верховної Ради проект закону для його повторного представлення – з урахуванням пропозицій Верховної Ради або обґрунтуванням їх відхилення.

 

 








Дата добавления: 2015-02-28; просмотров: 798;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.