Основні техніко-економічні показники.

 

При проектуванні електропостачання будь-якого об’єкту здійснюється вибір найбільш доцільного варіанту виконання на основі усестороннього аналізу технічних і економічних показників. До технічних відносяться: надійність, зручність експлуатації, довговічність спорудження, об’єм поточних і капітальних ремонтів, ступінь автоматизації та т. ін.

Основними економічними показниками є початкові (капітальні) вкладення і кожнорічні (поточні) витрати; надійність також виражається за допомогою економічних показників. Тільки співставлення і аналіз всіх техніко-економічних показників, що характеризують всі можливі варіанти, дозволяють здійснити вибір найкращого рішення. Економічність варіанта повинна оцінюватись з врахуванням як капітальних вкладень так і поточних витрат. Для варіантів з однаковою економічною оцінкою, перевагу слід надати варіанту з кращими технічними показниками.

Метод часу окупності застосовується при порівнянні різних варіантів встановлення чи реконструкції не тільки в його вихідному записі.

. (4)

де капіталовкладення в варіантах А і Б, тис. грн.

кожнорічні експлуатаційні витрати в варіантах А і Б, тис. грн./рік; але і в формі приведених розрахункових затрат:

(5)

де – нормативний коефіцієнт ефективності, що відповідає нормативному часу окупності .

 








Дата добавления: 2015-03-19; просмотров: 567;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.