Електричні навантаження характеризують споживання електричної енергії окремими споживачами, групою споживачів в цехові, групою цехів і підприємством в цілому.

Електричні навантаження можна спостерігати візуально за допомогою вимірювальних приладів. В умовах експлуатації, зміни навантаження за активною і реактивною потужністю в часі записують, як правило, у вигляді ступінчатої кривої за показами лічильників активної і реактивної енергії, що знімаються через певні проміжки часу.

Криві зміни активної, реактивної потужності і струму в часі називаються графіками навантажень відповідно активної, реактивної потужності і струму.

Графіки навантажень у відповідності з затвердженою методикою поділяються на індивідуальні (для окремих споживачів) і групові – для групи приймачів електричної енергії (рис.1).

Записи графіків , , для приймачів будуть мати вигляд:

, , . (1)

 


Рисунок 1. Індивідуальні і груповий графіки навантаження.

Індивідуальні графіки необхідні для визначення навантажень потужних електроприймачів. При проектуванні систем електропостачання промислових підприємств використовуються, як правило, групові графіки електричних навантажень (від графіків групи споживачів, до графіків групи цехів і до графіка електричного навантаження всього підприємства в цілому) .

За тривалістю розрізняють добові, сезонні, річні графіки електричних навантажень.

Кожна галузь промисловості має свій характерний графік електричних навантажень, що визначається технологічним процесом виробництва.

 

 








Дата добавления: 2015-03-19; просмотров: 701;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.