ПОНЯТТЯ ЕЛЕКТРИЧНИХ НАВАНТАЖЕНЬ.

 

Системою електропостачання називається сукупність пристроїв для виробництва, передачі і розподілу електричної енергії.

В даний час більшість споживачів отримують електричну енергію від електричних систем, разом з тим особлива увага приділяється використанню нетрадиційних джерел енергії.

Електропостачання промислових підприємств здійснюється на трифазному змінному струмові. Для живлення груп приймачів постійного струму споруджуються перетворювальні підстанції, на яких встановлюються перетворювальні агрегати: напівпровідникові випрямлячі, ртутні випрямлячі та ін.

Головною проблемою в даний час є створення раціональних систем електропостачання, реконструкція існуючих з використанням новітніх енергозберігаючих технологій. Основні задачі, що розв’язуються при вирішенні даної задачі, полягають в оптимізації параметрів цих систем шляхом правильного вибору напруг, визначенню електричних навантажень і вимог до безперервності електропостачання; раціонального вибору кількості і потужності трансформаторних підстанцій і компенсуючих установок, засобів регулювання напруги, що відповідає оптимальному рівню надійності і економічності електропостачання. Всі ці задачі безперервно ускладнюються в зв’язку з появою нових потужних приймачів електричної енергії та нових технологічних процесів.

При вирішенні питання оптимального електропостачання споживача електричної енергії чи групи споживачів – визначним показником є розрахункове електричне навантаження.

Розрахункове навантаження визначається за даними конкретних електроприймачів і застосовується для розрахунку як електричних мереж в цілому так і їх окремих елементів. Цей показник може використовуватись для системного аналізу при виборі схем електропостачання підприємства та цехів, визначення їх електроспоживання, вирішенні питань про приєднання до енергосистеми, уточнення основних груп електрообладнання, капітальних вкладень та т. ін.

 








Дата добавления: 2015-03-19; просмотров: 749;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.