Середні навантаження. Середньоквадратичні навантаження.

 

Середнє значення величини, що змінюється, є її основною статистичною характеристикою. Сумарне середнє навантаження всіх приймачів електричної енергії групи дає можливість приблизно оцінити нижню межу можливих значень розрахункового навантаження. Середнє значення активної і реактивної потужності за будь-який проміжок часу в загальному вигляді можна визначити з виразів:

; . (1)

 

В умовах експлуатації середні навантаження розглядаються за певний визначений проміжок часу, наприклад за цикл і визначаються за показами лічильників активної і реактивної електричної енергії:

; ; . (2)

 

де , – споживання активної і реактивної електричної енергії групою прийма-чів електричної енергії;

– середній за час циклу коефіцієнт потужності.

Важливе значення при розрахунках і дослідженні навантажень, а також при підрахунках витрат і втрат електричної енергії мають середня потужність за найбільш завантажену зміну , і середньорічна потужність , . Величини , визначають за допомогою показників, які визначаються за допомогою найпростіших досліджень навантажень і перевіряються за питомими витратами електричної енергії, які відомі для більшості виробництв.

Середня активна потужність за найбільш завантажену зміну будь-якої групи силових приймачів з однаковим режимом роботи визначається шляхом множення сумарної номінальної потужності групи приймачів , приведеної для приймачів з повторно-короткочасним режимом роботи (ПКР) до =100%, на їх груповий коефіцієнт використання :

(3)

Середня реактивна потужність за найбільш завантажену зміну для будь-якої групи силових приймачів (з відстаючим струмом (активно-індуктивне навантаження)) однакового режиму роботи визначається:

1) шляхом множення сумарної номінальної реактивної потужності групи робочих приймачів , що приведена для приймачів з ПКР до =100%, на їх груповий коефіцієнт використання :

(4)

2) шляхом множення середньої активної потужності цієї групи на , що відповідає груповому коефіцієнту потужності :

(5)

Середньоквадратичні навантаження , , за будь-який інтервал часу в загальному вигляді можна визначити з наступних виразів:

, , (6)

де – розглядуваний проміжок часу.

Слід зауважити, що середньоквадратична реактивна потужність має важливе значення для оцінювання ефекту втрат електричної енергії в мережах при підвищенні .

 

 








Дата добавления: 2015-03-19; просмотров: 943;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.