Тема ІІ.4. Спеціальні магнітні матеріали.

Через великі втрати на вихрові струми звичайні магнітні матеріали у високочастотній техніці незастосовні. Для високих частот необхідні магнітні матеріали з великим електричним опором. Такими матеріалами є ферити та магнітодіелектрики.

ферити виготовляють із суміші окису ж лоза з окислами інших металів за принципом керамічної технології.

ферити можуть бути магнітом’якими та магнітотвердими. Перші одержують з використанням окислів нікелю, марганцю, цинку, літію, міді, другі - з використанням окислів барію і кобальту.

Варто розібратися з маркіруванням, властивостями і застосуванням основних типів феритів.

Магнітодіелектрики містять магнітний матеріал у мілкодисперсному стані, зерна якого обволікаються електроізоляційним матеріалом. Це значно знижує втрати, зменшуючи до деякої міри і магнітну проникність.

Основними видами магнітодіелектриків є: альсифер з неорганічним зв'язуванням з рідкого скла, альсифер з амінопластовим зв'язуванням, альсифер з полістирольним зв'язуванням, карбонільне залізо зі зв'язкою з фенолформальдегідної смоли, рідкого скла, або полістиролу.

Необхідно знати способи одержання, властивості й області застосування магнітодіелектрики.

 

Розділ IІІ. ДІЕЛЕКТРИКИ








Дата добавления: 2015-03-11; просмотров: 716;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.