Температура

Проростання насіння і подальший ріст і розвиток рослин можуть здійснюватись при певній температурі повітря і ґрунту, причому різні рослини ставлять неоднакові вимоги до тепла.

Неоднакової температури вимагають рослини в різні фази свого розвитку. Так, кущіння рослин підсилюється при порівняно низькій температурі, в період від кущіння до цвітіння добре відбивається на рослинах підвищення температури, а після цвітіння потреба в теплі зменшується.

По відношенню до різних температурних умов лучні трави можна поділити на три групи.

До високих температур повітря пристосувались типові для пустельних, напівпустельних і жарких степових місцезростань рослини:(волоснец гигантский, бермудская трава, свинорой пальчатий, щетинник золотой, бородач африканский, родсова трава, буфельская трава, сигнальная трава, росичка стелющаяся, просо большое, верблюжья колючка и др.)

В районах з помірним кліматом з відносно невисокими температурами найкраще розвиваються райграс пасовищний, райграс багатоукісний, костриця лучна, тонконіг лучний, конюшина лучна, конюшина повзуча, люцерна синя, еспарцет посівний.

Найкраще понижені температури переносять тимофіївка лучна, лисохвіст лучний, щучка дерниста, конюшина гібридна, пирій повзучий, костер безостий та деякі інші.








Дата добавления: 2015-03-11; просмотров: 849;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.