Характеристика основних елементів корпоративного управління

Необхідно відмітити зовнішні та внутрішні структурні елементи корпоративного управління. До основних факторів зовнішнього середовища корпорацій необхідно віднести: державні органи влади; механізми ринкового контролю; громадські організації; засоби масової інформації та ін.

Корпоративне управління забезпечується на рівні державних органів, які створюють норми і правила корпоративного контролю, відповідальність суб’єктів корпоративного бізнесу.

Для власників важливим наслідком корпоративного управління є отримання частини прибутку, підвищення курсової ціни акцій корпорацій. Тому в системі корпоративного управління значну роль відіграють ринки продукції, а також фінансові ринки.

Громадські організації та засоби масової інформації визначають корпоративну стратегію й тактику, тому що вони здійснюють певний нагляд за розвитком корпоративного сектору, впливають на прийняття рішень, особливо через засоби масової інформації. Корпоративна стратегія та культура знаходять своє відображення на сторінках преси і телебачення, дають досить часто орієнтири власникам корпоративних прав щодо участі в тих чи інших корпораціях.

До елементів внутрішнього середовища корпоративного управління відносяться: працівники корпорації з її складовими елементами, менеджмент корпорації та її власники. Узгодження інтересів внутрішніх суб’єктів корпоративного управління є основним завданням оптимізації корпоративного управління.

 








Дата добавления: 2015-03-11; просмотров: 1855;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.