Механічні розвантажувальні машини безперервної дії

Розвантажувачі безперервної дії використовуються для вивантажен­ня сипких і дрібно-кускових вантажів з вагонів.

Для вивантаження з критих вагонів калійної солі, суперфосфату і ба­гатьох порошкоподібних вантажів, які перевозяться без тари, широко використовується самохідна машина МВС-4М (рис. 6.74), змонтована на

При розвантаженні вантажу з критого вагона машина заходить до ньо­го через дверний отвір, а потім розвертається і від середини пе­реміщується до торцевих стін вагона, розпушуючи вантаж шнековим об­валювачем. Гвинтовий шнек-живильник підгрібає вантаж до приймально­го пристрою багатоковшового елеватора. Елеватор піднімає вантаж і пере­дає його на стрічковий конвейєр для подальшого переміщення до прий­мальних пристроїв або до штабелю.

Машина компактна і маневрена, але досить складна: має шість неза­лежних приводів зі значною кількістю конструкційних вузлів і активних деталей, які працюють у важких умовах. Маса машини — 3,3 т.

Обслуговують машину 2-3 механізатори. Технічна продуктивність ма­шини сягає до 60 м/год, експлуатаційна годинна — до ЗО м3/год. Суттєвий недолік машини полягає в тому, що частина вантажу залишається у вагоні, який потрібно окремим спеціальним механізмом підгрібати до забірного пристрою або після роботи очищати вагон від залишків вантажу.

Для розвантаження із залізничних напіввагонів і платформ вугілля, гравію, піску використовується ковшово-елеваторний розвантажувач ТР-2 або С-492. Він являє собою портал 1 (рис. 6.76), який переміщується вздовж вагонів зі швидкістю 3 м/хв на спеціально укладених рейках ши­риною колії 5 м, перекриваючи залізничну колію з вагонами, що розванта­жуються. Всередині порталу розміщена рама 4 з двома синхронно працю­ючими ланцюговими ковшовими елеваторами 2, які мають 2 приводи. Елеватор піднімається і опускається відносно рами. На порталі змонтова­ний реверсивний прийомний стрічковий конвейєр 3 і відвальний стрічко­вий конвейєр 5.

 

Ковшові елеватори опускаються на поверхню вантажу біля торцевої стінки напіввагона і заглиблюються в нього так, щоб ковші не доходили до підлоги вагона на 50-60 мм.Потім машина працюючи пересувається вздовж напіввагона і вибирає матеріал з його кузова.

Розвантажувач обладнаний автоматичними обмежувачами механізмів підйому і опускання елеватора. У кузові напіввагона залишається неви-вантаженим до 5-6% вантажу, для повного розвантаження необхідне руч­не або механізоване очищення.

Технічна продуктивність розвантажувача — 450 т/год, експлуатаційна годинна — 300 т/год, (в зимовий час — до 150 т/год). Маса машини — 34,5 т. Обслуговує розвантажувач один працівник.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1125;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.