Нумерація, знаки і написи на контейнерах

3 1983 p. всі великотоннажні контейнери, згідно з міжнародними ко­довими стандартами, позначаються на кузовахтакими маркувальними ко­дами в двох рядках:

у першому рядку:

• чотири великі латинські літери визначають код власника;

• шість цифр — порядковий номер контейнера;

• одна цифра осторонь — кодовий захист номера;
у другому рядку:

• дві великі латинські літери — код країни;

• дві цифри — код розмірів контейнера;

• дві цифри — код типу контейнера.

Раніше всі великотоннажні контейнери колишнього МШС CPCP ма­ли код власника SZDU і код країни SU (можуть ще зберігатись на біло­руських контейнерах). Тепер після розподілу контейнерного парку між країнами СНД і Балтії ці коди замінюються на відповідні коди держав.

Три перші літери коду власника — це його офіційний реєстровий код (Укрзалізниця — UZU, Російські залізниці — RZD, Білоруська залізни­ця — BCD, залізниці Польщі — SPD тощо), четверталітера U позначає оз­наку транспортного обладнання «Контейнер вантажний».

Код країни-власника контейнера має дві латинські літери (Україна — UA, Росія — RU, Білорусь — BY, Словаччина — SK, Польща — PL, Чехія — CZ, Німеччина — DE, Казахстан — KZ і т.д.).

 

Приклад позначення:

UZUU 123456 7

UA2210

3 позначень випливає, що цей контейнер належить Укрзалізниці (UZU), яка є суб'єктом держави Україна (UA). Контейнер має інвентар­ний номер 123456, а цифра 7 захищає всю інформацію про контейнер. Да­ний контейнер, згідно з кодом 22 у другому рядку, має довжину 6058 мм і висоту 2591 мм (тобто належить до типу lCC). Згідно з двома останніми цифрами коду 10 контейнер є закритим, з природною вентиляцією і отво­рами зверху для пасивної вентиляції.

На контейнері також позначаються: на дверях — максимальна маса брутто (MGW) і власна маса (TARE) в кілограмах (kg) і фунтах (lb), на бокових стінах контейнера — термін (місяць і рік) чергового капіталь­ного ремонту та інші дані.

Середньотоннажні контейнери позначаються маркувальними знака­ми теж в двох рядках. У першому рядку дев'ятизначний номер середньо-тоннажного контейнера масою брутто 3 т починається з цифри 3, а масою брутто 5 т — з цифри 5. Наступні 7 цифр складають серійний номер кон­тейнера, а дев'ята призначена для кодового захисту. У другому рядку 5 знаків: перші три цифри представляють числовий код країни-власниці (наприклад, код України — 804), а дві наступні цифри — код типу кон­тейнера.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1585;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.