Загальні положення. Технологічне проектування призначене для розробки оптимальних технологічних рішень і визначення необхідних організаційних умов виконання будівельних процесів

Технологічне проектування призначене для розробки оптимальних технологічних рішень і визначення необхідних організаційних умов виконання будівельних процесів, робіт, зведення будівлі або споруди в цілому. Метою проектування виконання робіт є вибір технології і організації їх виконання, які дозволять здійснити зведення об'єкту в необхідні терміни, при належній якості і при зниженні собівартості робіт. Оптимальне рішення може бути досягнуте на базі типізації проекту, закладеної в нього індустріалізації зведення каркаса будівлі і всього циклу оздоблювальних робіт, застосування комплексної механізації і передового електрифікованого ручного інструменту.

По діючих нормативах, перелік яких наведено в списку використаних джерел, зведення будь-якої споруди може здійснюватися за заздалегідь розробленими і затвердженими проектами організації будівництва і проектом виконання робіт. Технологічне проектування є частиною проектної документації, що розробляється при будівництві об'єкту. Виконання технологічного проектування процесів повинно бути передбачено на всіх стадіях створення проекту: техніко-економічного обґрунтування (стадія проект), робочої документації, виконання робіт.

Технологічне проектування будівництва включає:

•проект організації будівництва (ПОБ);

•проект виконання робіт (ПВР);

•технологічні карти на складні будівельні процеси;

•карти трудових процесів;

•технологічні схеми виконання операцій.

Проект організації будівництва (ПОБ) є основною складовою частиною проекту або техноробочого проекту споруди. При двостадійному проектуванні послідовно виконуються стадії «проект» і «робоча документація»; для окремих об'єктів, що зводяться, проектування може виконуватися в одну стадію, коли розробляється «техноробочий проект». ПОБ визначає тривалість будівництва об'єкту, його вартість, потребу в матеріалах і необхідному устаткуванні.

Розробляє ПОБ генеральна проектна організація або по її замовленню проектна організація - розробник будівельної частини споруди. Для крупних і особливо складних об'єктів з особливо відповідальними або новими несучими і захищаючими конструкціями окремі розділи ПОБ можуть розробляти спеціалізовані організації. ПОБ повинен включати весь комплекс споруд на об'єкті і його розробляють на весь період будівництва комплексу. Якщо крупний об'єкт передбачено зводити по частинах або чергах, то разом з розробкою ПОБ на весь об'єкт можуть бути передбачені самостійні проекти організації будівництва, що більш детально пропрацювані, та на окремі черги зведення комплексу.

Проект виконання робіт (ПВР) розробляють для будівлі в цілому, окремих циклів зведення будівлі, складних будівельних робіт. ПВР розробляється безпосередньо передвиконанням робіт.

Будівництво будь-якого об'єкту допускається здійснювати тільки на основі попередніх рішень, прийнятих в ПОБ або ПВР.

Технологічні картирозробляють для складних процесів і простих будівельних робіт.

Карти трудових процесівготують для виконання простих технологічних процесів.

Технологічні схемипроектують для робочих в цілях роз'яснення оптимального виконання окремих операцій.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1203;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.