I. Загальні відомості про земельну ділянку

Об’єктом курсової роботи є земельна ділянка особистого підсобного господарства розташована на території Овруцького району Житомирської області.

Клімат. Житомирська область розташована на півночі України, в межах Поліської височини, на півдні в межах Придніпровської височини. На півночі межує з Гомельською областю Білорусі, на сході з Київською, на півдні з Вінницькою, на заході з Хмельницькою та Рівненською областями України.

Клімат Житомирщини помірно-континентальний, з вологим літам та мякою зимою.

Загальні риси клімату області обумовлюють панування помірних континентальних повітряних мас та вплив трансформованих морських. У всі пори року спостерігається вторгнення з півночі арктичних і з півдня тропічних (континентальних і морських) мас. Зима м'яка, з частими відлигами, літо вологе, з сильними проливними дощами. Середня температура січня -10̊ С, а в липні +20̊ С. Річна кількість опадів на півночі 600мм, а на півдні 570 мм. Переважають північно-західні вітри.

Рельєф та грунти. Територія Житомирської області має вигляд хвилястої рівнини із загальним зниженням на північ і північний схід (від 280-220м до 150м і менше). Більша частина області (південна і південно-західна) лежить у межах Придніпровської та Волино-Подільської височини. Північно-східну частину займає Поліська низовина. На півночі області знаходиться Словечансько-Овруцький кряж із найвищою точкою 316м над рівнем моря, крім того на території області є Білокоровицько-Топильнянський та Озирянський кряжі.

На півночі Житомирської області розташовані дерново-підзолисті грунти, а на півдні – чорноземи звичайні.

Гідрологічні умови. По області протікає 221 річка загальною довжиною 5366 км. Всі річки належать до басейну Дніпра. Найбільші за довжиною річки в межах області: Тетерів – 247 км, Случ (притока Горині) – 194 км, Ірпінь -174 км,ж – 159 км, Ірша – 136 км. На Житомирщині чимало великих озер. Найбільше з них – Чорне, Озерянське, Дуже, Дідове, Прибиловицьке – розташовані в басейні річки Уборть.

Інженерно-геологічні та гідравлічні умови. Область багата на запаси будівельних пісків, піріфілітових сланців, керамічних глин і ряду інших видів мінеральної будівельної сировини, є великі поклади габро, гранітів, лабрадоритів. Присутні також рідкісно земельні елементи – ванадій, скандій, гафній, торій, які використовуються значним попитом на світовому ринку. У межах Іршанського титан орудного району видобувають ільментій (оксид титану). Перспективним є родовище мармуру, що має рисунок надзвичайної краси, добре полірується. В області видобувається кольоровий напівдорогоцінний камінь – берил, топаз, кварц з подальшою його обробкою та виготовленням ювелірних виробів.









Дата добавления: 2014-12-13; просмотров: 1776;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.