Палітра варіантів для застосування шарів форматування

Об’єднаймо всі вибрані варіанти форматування. Теми зручно розглядати як палітри, які надають схеми шрифтів і колірні схеми. Набори експрес-стилів схожі на набори пензлів, які використовуються для застосування форматування до документа. Палітри розрізняються за категоріями, наприклад "Стандартна", "Апекс" і "Аспект". Набори пензлів мають назви, наприклад "Word 2007", "Манускрипт" і "Традиційний". Кожний набір пензлів складається зі стандартних пензлів, які називаються "Звичайний", "Заголовок 1", "Виділення" тощо.

Ефект використання будь-якого з пензлів залежить від того, до якого набору (набору експрес-стилів) він належить і яка палітра (тема) використовується.

Під час застосування до документа пензлів (стилів) програма Word застосовує форматування шарами. Кожний шар змінює попередній шар, збільшуючи ступінь настроювання та зменшуючи ступінь гнучкості.

Нижній шар – це звичайний стиль абзацу. Текст, до якого застосовано звичайний стиль форматування, може автоматично змінювати зовнішній вигляд під час переключення між темами або наборами експрес-стилів. Верхній шар – це форматування вручну. Якщо виділити слово та застосувати до нього стандартний червоний колір, то слово залишатиметься червоне незалежно від теми, набору експрес-стилів або стилю, який до нього застосовується.

ПРИМІТКА Шари форматування можна побачити, використовуючи інспектор стилів. На вкладці Основнеу групі Стилі клацніть запускач діалогового вікна Стилі. У нижній частині області завдань Стилі натисніть кнопку Інспектор стилів.

У полях інспектора стилів відображаються стиль і пряме форматування, застосоване до тексту, у якому розташовано курсор. Щоб видалити форматування тексту по одному шару за раз, можна скористатися кнопками Відновити звичайний стиль абзацу, Очистити формат абзаців, Очистити стиль символів абоОчистити формат символів.








Дата добавления: 2014-11-30; просмотров: 1014;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.