Зв’язані стилі

Зв’язаний стиль використовується як стиль символу або абзацу залежно від того, що виділяється.

Якщо клацнути всередині абзацу або виділити весь абзац, а потім застосувати зв’язаний стиль, то він застосується як стиль абзацу. Проте, якщо виділити слово або фразу в абзаці, а потім застосувати зв’язаний стиль, то він застосується як стиль символу, не впливаючи на абзац у цілому.

Наприклад, якщо виділити (або клацнути всередині) абзац і застосувати стиль "Заголовок 1", то до всього абзацу буде застосовано форматування стилю "Заголовок 1" і відповідні параметри абзацу. Проте, якщо виділити слово або фразу та застосувати стиль "Заголовок 1", до виділеного тексту буде застосовано текстове форматування стилю "Заголовок 1", але жоден із параметрів абзацу не буде змінено.

Якщо виділити або клацнути абзац і застосувати зв’язаний стиль, його буде застосовано до всього абзацу.

Якщо виділити слово або фразу та застосовувати зв’язаний стиль, його буде застосовано лише до виділеного тексту.

Навіщо потрібний зв’язаний стиль? Розгляньмо описаний вище сценарій, у якому і стиль символу "Застереження", і стиль абзацу "Заголовок" форматують текст як жирний червоного кольору. Якби стиль абзацу "Заголовок" був зв’язаним стилем, то не було б потреби в окремому стилі символу для слів і фраз. Якщо в документі потрібно використати заголовок (жирний, червоного кольору, розташований по центру, з додатковим інтервалом зверху), слід виділити абзац і застосувати зв’язаний стиль. Якщо потрібно додати застереження, слід виділити слово або фразу й також застосувати зв’язаний стиль.

Програма Word містить багато вбудованих зв’язаних стилів, зокрема стилів заголовків ("Заголовок 1", "Заголовок 2" тощо).

ПОРАДА Може бути потрібно, щоб перші кілька слів абзацу мали форматування, узгоджене із заголовками документа. Такий тип форматування, відомий як вступний або боковий заголовок, легко застосувати за допомогою зв’язаних стилів. Виділіть кілька перших слів абзацу та застосуйте стиль заголовка.

Щоб створити вступний заголовок, виділіть кілька перших слів абзацу та клацніть стиль заголовка.

Щоб створити заголовок, клацніть усередині абзацу та виберіть стиль заголовка.








Дата добавления: 2014-11-30; просмотров: 1081;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.