Стилі абзацу

Стиль абзацу містить усі параметри, які містить стиль символу, а також параметри, які контролюють усі аспекти оформлення абзацу, зокрема вирівнювання тексту, позиції табуляції, міжрядковий інтервал і межі.

Наприклад, можна створити стиль символу "Застереження", який форматує текст як жирний червоного кольору. Крім цього, можна створити стиль абзацу "Заголовок", який також форматує текст як жирний червоного кольору. Але стиль абзацу "Заголовок" також вирівнює текст горизонтально по центру й додає 24 пт інтервалу над текстом.

У такому випадку, якщо виділити абзац і застосувати стиль "Застереження", увесь текст абзацу буде відформатовано як жирний червоного кольору, але в параметрах абзацу не відбудеться жодних змін. Однак, якщо виділити абзац і застосувати стиль "Заголовок", текст стане жирним і червоним, перед абзацом буде вставлено додатковий інтервал, а абзац буде розташовано по центру між лівим і правим полями.

Програма Word має два вбудовані стилі абзацу: "Звичайний" і "Абзац списку". За промовчанням програма Word автоматично застосовує звичайний стиль абзацу до всього тексту в пустому новому документі. Так само програма Word автоматично застосовує стиль "Абзац списку" до елементів у списку, наприклад у разі використання команди Маркери для створення маркованого списку.

Щоб застосувати стиль абзацу, виділіть потрібний абзац і клацніть бажаний стиль абзацу.

Щоб застосувати стиль абзацу до одного абзацу, клацніть у будь-якому місці абзацу. Щоб виділити кілька абзаців, клацніть у будь-якому місці першого абзацу та перетягніть вказівник у будь-яке місце останнього абзацу, який потрібно виділити. Виділяти весь абзац не потрібно.








Дата добавления: 2014-11-30; просмотров: 1163;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.