Використання стилів

 

Загальні відомості про стилі у програмі Word

У програмі Microsoft Word стилі дуже зручні у використанні та не потребують додаткових знань.

У цій статті пояснюється, як використання стилів допомагає заощадити час і гарно оформити документ, а також описується зв’язок між стилями та двома іншими функціями: експрес-стилями й темами.

У цій статті

· Заощадження часу й гарне оформлення документа за допомогою стилів

· Стилі символів і абзаців

· Стилі, набори експрес-стилів і теми

· Настроювані стилі

Заощадження часу й гарне оформлення документа за допомогою стилів

· Одна зі значних переваг використання текстового процесора – це можливість створення документів, які мають професійний вигляд.

· Шрифт заголовків контрастує з основним текстом.

· Абзаци відділяються достатньою кількістю пробілів.

· Такі елементи, як марковані списки, відображаються з відступом.

· Текст, на який варто звернути увагу, виділяється контрастним кольором.

· У документі можуть навіть міститися спеціальні елементи, наприклад зміст.

Використання стилів

Використання стилів замість форматування вручну дає змогу швидко й просто застосувати набір параметрів форматування послідовно до всього документа.

Стиль – це набір характеристик форматування, таких як назва шрифту, розмір, колір, вирівнювання абзацу та інтервал. Деякі стилі включають навіть межі та заливку.

Наприклад, замість виконання трьох окремих кроків для форматування шрифту заголовка як 16 пт, жирний, Cambria, можна досягнути того самого результату, виконавши один крок – застосувавши вбудований стиль "Заголовок 1". Запам’ятовувати характеристики стилю "Заголовок 1" не потрібно. Щоб відформатувати всі заголовки в документі, потрібно просто клацнути мишею всередині кожного заголовка (навіть не потрібно виділяти весь текст) і потім у колекції стилів вибрати пункт Заголовок 1.

Якщо потрібно відформатувати підзаголовки, можна використати вбудований стиль "Заголовок 2", який було розроблено для гармонійного поєднання зі стилем "Заголовок 1".

Експрес-стилі, які містяться в колекції стилів, розроблено так, що вони добре поєднуються один з одним. Наприклад, експрес-стиль "Заголовок 2" виглядає як підпорядкований експрес-стилю "Заголовок 1".

Основний текст документа автоматично форматується з використанням звичайного експрес-стилю.

Експрес-стилі можна застосовувати до абзаців, а також до окремих слів і символів. Наприклад, можна виділити фразу, використовуючи експрес-стиль "Виділення".

Під час форматування тексту як частини списку кожний елемент у списку автоматично форматується з використанням експрес-стилю "Абзац списку".

Якщо після застосування стилів буде потрібно, щоб заголовки мали інший вигляд, можна змінити стилі "Заголовок 1" і "Заголовок 2", і програма Word автоматично оновить усі екземпляри заголовків у документі. Також можна застосувати інший набір експрес-стилів або іншу тему, щоб змінити вигляд заголовків, не вносячи змін до стилів.








Дата добавления: 2014-11-30; просмотров: 1410;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.038 сек.