Порядок формування АПУ

АПУ формується шляхом делегування до її складу п'яти представників від про­фесійної громадської організації аудиторів України, по одному представникові від Міністерства фінансів України, Головної державної податкової адміністрації Украї­ни, Національного банку України, Міністерства статистики України, Міністерства юстиції України та окремих фахівців від навчальних, наукових та інших організацій.


 


Рис. 1.8. Структура Аудиторської палати України

Фахівці від навчальних, наукових та інших організацій делегуються за їх згодою професійною громадською організацією аудиторів України в кількості п'яти пред­ставників і по одному представнику за пропозицією Міністерства фінансів України, Головної державної податкової адміністрації України, Національного банку Украї­ни, Міністерства статистики України та Міністерства юстиції України. Порядок де­легування до АПУ визначається з'їздом, правлінням, колегією або іншим вищим ке­рівним органом установ та організацій, які уповноважені на це Законом України "Про аудиторську діяльність" із дотриманням вимог ст. 12 Закону. Загальна кіль-кість членів АПУ становить двадцять осіб.

Персональний склад АПУ підлягає щорічній ротації в кількості не менше як три члени. Ротація здійснюється на підставі визначення особистого рейтингу членів АПУ шляхом таємного анкетування аудиторів України відповідно до Положення про ротацію, яке затверджує АПУ.

Призначення нових членів АПУ замість вибулих здійснюється у встановленому порядку з дотриманням вимог Закону України "Про аудиторську діяльність" та по­ложень статуту АПУ.

Функції АПУ

Аудиторська палата України здійснює сертифікацію і реєстрацію суб'єктів, що мають намір займатися аудиторською діяльністю; затверджує норми і стандарти аудиту й програми підготовки аудиторів; веде Реєстр аудиторських фірм та ауди­торів, які одноосібне надають аудиторські послуги; створює на території України регіональні відділення, визначає їх повноваження і контролює їх діяльність; вста­новлює розмір плати за проведення сертифікації осіб, які претендують на отри­мання сертифіката; розглядає скарги на діяльність окремих аудиторів та аудитор­ських фірм із питань їх компетенції; застосовує до аудиторів стягнення за неналежне виконання своїх професійних обов'язків у вигляді попереджень, припи­нення дії сертифіката на строк до одного року або анулювання сертифіката; сприяє виданню нормативних, методичних та інших матеріалів із питань аудитор­ської діяльності.

Засідання та прийняття рішень АПУ

Усі рішення АПУ приймаються на її засіданнях простою більшістю голосів за на­явності двох третин її членів. Рішення з питань затвердження статуту, внесення змін та доповнень до нього приймаються двома третинами голосів від загальної кількості членів АПУ. При рівності голосів перевага надається рішенню, за яке проголосував головуючий. Засідання АПУ веде головуючий, функції якого виконують по черзі всі члени АПУ в алфавітному порядку їхніх прізвищ. Порядок проведення засідань АПУ визначається регламентом, який затверджується АПУ. В окремих випадках, на підставі письмової пропозиції не менш як п'яти членів АПУ, рішення можуть прий­матися шляхом письмового опитування усіх членів АПУ. Порядок проведення пись­мового опитування членів АПУ з метою прийняття відповідних рішень визначаєть­ся Регламентом.

Секретаріат АПУ

Ведення поточних справ в АПУ здійснює секретаріат, який очолює завідувач. За­відувач секретаріату АПУ призначається рішенням АПУ. Повноваження завідувач секретаріату АПУ, його права та обов'язки визначаються Положенням про секрета­ріат АПУ, яке затверджується АПУ. Завідувач секретаріату несе персональну відпо­відальність за ефективне використання майна та коштів АПУ і створення належних умов для виконання функціональних обов'язків її членів. Діловодство, бухгалтер­ський облік та інші види робіт із забезпечення діяльності АПУ можуть виконувати окремі особи на договірних умовах.








Дата добавления: 2014-12-09; просмотров: 981;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.