Сторонні предмети Н.С.П.

Сторонні предмети в Н.С.П. найчастіше зустрічаються в дітей. Вони засовують собі у вухо ґудзика, кульки, камушки, горошини кісточки, папір і т.д. У дорослих зустрічаються шматочки вати, сірників, частки металу, вугілля. Рідше зустрічаються живі сторонні предмети - комахи, що заповзають у вухо.

Клініка залежить від величини й характеру сторонніх тел. Сторонні предмети із гладкою поверхнею звичайно не травмують шкіру Н. С. П. і не викликають неприємних відчуттів. Всі інші предмети приводять до реакт. Запаленню шкіри Н.С.П.

Набряклі від вологи й покриті сіркою сторонні предмети (вата, бобові) можуть привести до закупорки Н.С.П.

Комахи в момент руху викликають неприємні відчуття.

Діагноз – ставиться при отоскопії.

Лікування 1. вимиванням, також як і при видаленні сухої пробки,

2. Якщо вимивання не приводить до мети - видаляють тупим гачком.

Гачок проводять за сторонній предмет і видаляють його.

2) пінцетом - вата, папір, поролон.

Набряклі, щільно вклинені сторонні предмети горох, квасоля, попередньо піддають сморщиванию шляхом уливання у вухо чистого спирту.

Комах при влученні у вухо умерщвляют уливанням чистого спирту або масла, а за тим видаляють промиванням, інші тіла не можна видаляти пінцетом, тому що можемо їх проштовхнути в пісну частину Н.С.П. і через о/и в бараб-ю. порожнина.

Тут необхідно прибігати вже до хірургічного лікування. Роблять розріз м'яких тканин за вушною раковиною, оголюють задню стінку кісткової частини Н.С.П. і видаляють сторонній предмет.








Дата добавления: 2014-12-09; просмотров: 672;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.