ТЕСТУВАННЯ КООРДИНАЦІЙНИХ ЗДІБНОСТЕЙ

Стрибковий тест В. Н. Філіповича, В. І. Малинака. Тест грун­тується на порівнянні виконання стрибка вгору в простих і ускладнених умовах.

Обладнання. Прилад для вимірювання стрибка вгору з об­меженою площею опори (ширина — 10 см, висота 50 см).

Опис проведення тестування. Спочатку визначається висо­та стрибка вгору за допомогою приладу В. М. Абалакова, вико­наний у звичайних умовах (на підлозі — у спортивному залі або на землі — в умовах тестування на стадіоні). Потім вимі­рюється результат стрибка вгору з підставки. Виконання ос­таннього стрибка ускладнене у зв'язку з необхідністю збере­ження рівноваги при приземленні.

Результатом тестування є визначення коефіцієнта за різни­цею стрибка у простих і ускладнених умовах. Чим меншим буде коефіцієнт, тим слід вважати кращим прояв координаційних здібностей досліджуваного.

Загальні вказівки і зауваження. Дається по три спроби для визначення кращого стрибка, виконаних у простих і ускладне­них умовах. Точність вимірювання до 0,5 см. При втраті рівно­ваги у стрибках на підставці спроба не зараховується.

Біговий тест В. І. Філіповича, В. І. Малинака. Тест грунтується на порівнянні виконання бігу в простих і ускладнених умовах.

Обладнання. Дві стійки, секундомір.

Опис проведення тестування. Тест складається із двох час­тин. Спочатку досліджуваний виконує біг на 30 м з високого старту. Потім, також з високого старту пробігає ту ж дистанцію але розділену на три рівні відрізки (виконує так званий «чов­никовий біг»). Човниковий біг проходить між двома стійками, розставленими на віддалі 10 м один від одного і не суміщених на одній прямій (відстань 2 м).

Результатом тестування є визначення коефіцієнта виконан­ня бігу в складних і простих умовах (від більшого результату віднімається менший). Успішність виконання тесту оцінюєть­ся за мінімальною різницею виконання бігу в ускладнених і простих умовах.

Загальні вказівки і зауваження. Перед тестуванням вико­нується розминка. Біг по прямій і човниковий біг проводиться по два рази. Зараховується краща спроба. Результат вимірюється з точністю 0,1 сек.








Дата добавления: 2014-11-29; просмотров: 1369;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.