Кафедра макроекономіки та державного управління

А.Г.Савченко, С.В. Кульбачний

Методичні матеріали

Щодо виконання лабораторної роботи

з дисципліни "Макроекономічна політика"

(для студентів IV курсу спеціальності

"Менеджмент організацій" спеціалізації

"Менеджмент державних установ")

 

  Затверджено на засіданні кафедри макроекономіки та державного управління Протокол № ___ від ________

 

 

Київ КНЕУ 2004

ЗМІСТ

 

1. Цілі та структура програмного продукту

2. Методичні вказівки до розробки базисної частини фінансової програми.

3. Методичні вказівки до розробки нормативної частини фінансової програми

4. Система оцінювання

5. Основні позначення

6. Додаток

 

 

Згідно з навчальним планом по дисципліні "Макроекономічна політика" студенти мають виконувати лабораторну роботу на тему "Фінансове програмування". Метою даної лабораторної роботи є засвоєння студентами навичок розробки фінансової програми за допомогою комп’ютерної техніки. Тому лабораторна робота виконується у комп’ютерному класі.

Розробка фінансової програми складається з двох етапів. На першому етапі розробляється базисна програма. Вона являє собою комплекс взаємоузгоджених показників, спрогнозованих на основі припущення, що макроекономічна політика у прогнозному періоді не буде змінюватися порівняно з попереднім періодом. Другий етап – розробка нормативної програми. Вона являє собою цільовий прогноз, в основі якого лежать висновки базисної програми та комплекс регуляторних заходів, спрямованих на досягнення передбачених програмою цільових орієнтирів.

Для виконання лабораторної роботи студенту потрібно на фактичному матеріалі шляхом підбору даних внести зміни у фінансову програму з метою досягнення цих орієнтирів. Зазначені зміни мають бути обґрунтованими і не суперечити логіці ключових завдань макроекономічної політики. В процесі виконання лабораторної роботи студент отримує можливість вибору між альтернативними варіантами досягнення поставлених цілей і має змогу оцінити наслідки вжитих заходів для окремих параметрів фінансової програми. Це наближує умови виконання лабораторної роботи до реальних умов управління економікою і сприяє підвищенню якості підготовки фахівців з держаного управління економікою.

 








Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 579;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.