Параметрична оптимізація системи

Параметрична оптимізація розробленої стійкої АСР полягає в знаходженні оптимальних параметрів настройки регулятора, що забезпечує найкраще значення прямих показників якості перехідного процесу або оптимальне значення критерія якості при дотриманні відповідних обмежень.

Залежно від поставленої перед АСР мети показниками якості можуть бути (див. п. 2.1.2): час регулювання та ін.; в якості критеріїв якості обираються інтегральні (поліпшені інтегральні) оцінки, а також ступінь фільтрації збурень, що діють на процес тощо. Обмеженнями, що накладаються на процес, є, як правило, показники: динамічна похибка, ступінь затухання перехідного процесу та ін., які визначають запас стійкості АСР.

Параметрична оптимізація АСР може здійснюватися математичним моделюванням на ПЕОМ з використанням частотних або розширених частотних характеристик системи тощо. Основні методи, використовувані в інженерній практиці, наведені в працях [3, 4, 5].

Якщо в найпростішій стійкій АСР не вдається досягнути потрібної якості процесу регулювання за всіх допустимих значеннях параметрів її настройки, переходять до більш складних АСР (аналогічно п.3.2). Робота вважається завершеною після того, як розроблена АСР буде повністю задовольняти поставленим вимогам.

 









Дата добавления: 2014-12-01; просмотров: 857;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.