Економічни показники господарської діяльності

 

В умовах переходу до ринку важливою умовою ефективного ведення молочного скотарства є використання всіх факторів, які впливають на кількість і якість виробленої продукції.

Виробництво молока на промисловій основі вимагає стандартизації тварин, які б відповідали вимогам прогресивної технології. Важлива роль при цьому відводиться підбору тварин за швидкістю молоковіддачі, що в кінцевому рахунку буде мати значний вплив на підвищення продуктивності праці, собівартість та рентабельність виробництва молока. Основну увагу слід приділити якісному поліпшенню продуктивності тварин, а не на ріст поголів'я. При стабільному поголів'ї ріст продуктивності тварин дозволяє збільшити виробництво продуктів тваринництва без значних додаткових капіталовкладень.

Нами була проведена економічна оцінка молочної продуктивності корів за останні роки і результати оцінки наведені в таблиці 3.10.

Із наведених даних в таблиці 3.10 видно, що

В загальній структурі затрат виробництва молока найбільший об’єм займають витрати на корми – 55,2 % і 59,5 %. Прибуток від виробництва молока по господарству за останній рік складає 443 тис. грн., при рівні рентабельності 5,1 %

Таблиця 3.10

Економічна оцінка технології виробництва молока в ДП ДГ








Дата добавления: 2014-12-30; просмотров: 876;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.