I Розділ. Теоретичні основи безпеки життєдіяльності

В першому розділі слухач повинний ознайомитися:

1. З об’єктом та предметом безпеки життєдіяльності, з основними завдання науки про безпеку людини, історією її розвитку.

2. Життєдіяльністю як фізіологічно-структурним поняттям, її суттю, взаємозв’язками та взаємозалежностями. Багатогранністю діяльності людини, її структурою та характерними ознаками. Взаємозв’язком життєдіяльності з навколишнім середовищем в системі “людина ─ середовище ─ діяльність”. Принципами забезпечення життєдіяльності.

3. Основними поняттями та визначеннями БЖД. Небезпечними, шкідливими, факторами. Поняттями небезпеки, безпеки, ризику та їх взаємозв’язку. Небезпекою як основним фактором, що визначає рівень безпеки. Методологічними основами безпеки життєдіяльності. Системним підходом у безпеці життєдіяльності. Філософською основою теоретичних положень БЖД . Сучасними проблемами життєдіяльності.

4. Поняттям ризику, концепцією допустимого ризику, методами визначення ризику. Принципами забезпечення безпечної життєдіяльності.

5. Класифікацією негативних чинників та визначення їхнього рівня у індивідуальній діяльності. Принципами, методами та засобами забезпечення безпечної життєдіяльності.

 








Дата добавления: 2014-11-29; просмотров: 2017;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.