На довговіч­ність опор шарошкових доліт, особливо негерметизованих, суттєвий вплив мають параметри режиму буріння.

Експериментальні дослідження показали, що термін служби опор при постійній частоті обертання зменшується швидше, ніж зростає осьо­ве навантаження. Термін служби опор шарошкових доліт обернено пропорційний осьовому навантаженню в степені, дещо більшому, ніж одиниця, частоті обертання і суттєво залежить від якості проми­вальної рідини, перш за все від вмісту в ній абразивних частинок і від її змащувальної здатності.

На даний час запропоновано ряд формул для оцінки часу Топ роботи опори долота в залежності від параметрів режиму буріння. Відомі підходи, які базуються на оцінці моторесурсу опори долота.

Зношення інших вузлів шарошкових доліт також впливає, хоча в меншій мірі, ніж зношення опори та озброєння, на показники роботи доліт.

► Зношення промивного вузла гідромоніторних доліт суттєво впливає на швидкість витікання бурового розчину із насадок долота та очищення вибою свердловини від шламу, а це проводить до зменшення vм.

У долотах із центральним промиванням розмір промивних отворів значно більший за розмір гідромоніторних насадок, і тому їх зношення практично не впливає на витікання бурового розчину із насадок долота та очищення вибою свердловини. Основний вид зношення промивного вузла —гідроабразивний.

У процесі буріння козирки спинок лап доліт можуть також зношуватися.

Це зумовлено:

• зношенням зворотних конусів шарошок;








Дата добавления: 2014-12-29; просмотров: 781;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.