Організаційні форми (способи) будівництва

 

Підрядний спосіб– це основна організаційна форма будівництва, що здійснюється постійно діючими будівельними та монтажними підприємствами (підрядниками) за контрактами будівельного підряду з замовником. У сукупному обсязі будівельних робіт в Україні 95% здійснюється за такою формою будівництва.

Господарський спосіб – це організаційна форма будівництва, що здійснюється власними силами замовника або інвестора. Для цього в оргструктурі підприємства створюється будівельно-монтажний підрозділ. Зазвичай, даний спосіб застосовують при невеликих обсягах робіт, пов’язаних з реконструкцією або розширенням існуючих підприємств, будівництві невеликих об’єктів на території діючого підприємства, у сільському будівництві. Господарський спосіб у сукупному обсязі виконаних будівельних робіт в Україні за 2012 рік становить 5%.

Змішаний спосіб – це виробнича кооперація підрядного підприємства та замовника. При змішаному способі основні конструкції будівель та споруд виконують підрядним способом, решту робіт – господарським.

Будівництво “під ключ” – це будівництво, при якому функції замовника виконує генпідрядник.

Галузь “Будівництво” включає проектно-вишукувальні та науково-дослідні організації; будівельно-монтажні підприємства; підприємства будівельної індустрії (виробництво будівельних конструкцій, виробів, матеріалів). Крім того, прямо чи непрямо у капітальному будівництві приймають участь різні галузі економіки, які забезпечують будівництво металом та металоконструкціями, цементом, лісоматеріалами, будівельними та дорожніми машинами, технологічним (самоскиди, бетоновози, панелевози тощо) та звичайним транспортом, енергоносіями. Технічну політику в галузі встановлює і регулює Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіонбуд України), зокрема шляхом розробки сукупності нормативів, у тому числі організаційно-методичних, економічних, а також кошторисних норм і правил.

Підприємства приватної форми власності при ринковій економіці у галузі “Будівництво” становлять 95% [27].

 








Дата добавления: 2014-12-26; просмотров: 3934;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.