Види забезпечення військ

Бойове́ забезпе́чення ві́йськ — комплекс заходів, що мають на меті запобігти раптовому нападові ворога і дають можливість своєму війську своєчасно і організовано вступити в бій в найвигіднішій формі групування.

Бойове забезпечення військ складається з розвідки, охорони, маскування, радіопротидії, протиповітряної оборони та радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Бойове забезпечення військ організується командирами усіх ланок відповідно до обстановки, мети і характеру бойових дій військ і здійснюється безперервно.

Бойове забезпечення — закріплена, в порядку службових інструкцій, вимог, система заходів, що створює умови для успішного виконання бойових завдань військами в зоні бойових дій. Поряд з тиловим забезпеченням, є головними і невід'ємними факторами повноцінного функціонування військ.

Морально-психологічне забезпеченняце:система заходів, спрямованих на формування й підтримання високого морального духу армії, морально-психологічного стану й дисципліни особового складу, військового правопорядку, згуртування військових колективів і протидію інформаційно-психологічному впливу противника.Комплекс узгоджених за цілями, часом, послідовністю, силами та засобами заходів, що здійснюються командирами, штабами, органами виховної роботи, службами для досягнення високого морального духу особового складу, який забезпечує успішне виконання службово-виховних завдань в умовах мирного і воєнного часу

МПЗ є складовою частиною виховної роботи у Збройних Силах та інших військових формуваннях України. Керівництво МПЗ здійснюють командири (начальники), а вже Організують МПЗ заступники командирів (начальників) з гуманітаних питань (з виховної роботи, по роботі з особовим складом)

Складовими МПЗ є: інформаційно-пропагандистське забезпечення; психологічне забезпечення; військово-соціальна робота; культурно-виховна робота; інформаційно-психологічна протидія.

Тилове забезпечення у військовій справі — вид забезпечення бойових дій, комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ (сил) з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи вирішення повсякденних завдань.

Тилове забезпечення включає: матеріальне забезпечення, підвезення матеріальних засобів, транспортне, аеродромно-технічне, медичне, ветеринарне, а у військово-морських силах, крім того, аварійно-рятувальне забезпечення, а також інженерно-аеродромне, торговельно-побутове, квартирно-експлуатаційне і фінансове забезпечення. Для тилового забезпечення у складі збройних сил у всіх країнах є відповідні сили і засоби: арсенали, бази і склади з запасами матеріальних засобів, частини спеціальних військ, ремонтні, медичні та інші частини, установи і підрозділи тилу збройних сил.

Тил Збройних Сил України включає: тил Центру; тил Сухопутних військ; тил Військово-Повітряних Сил; тил Військ Протиповітряної оборони; тил Військово-Морських Сил; тил оперативних командувань.

Технічне забезпечення - Забезпечення пально-мастильними матеріалами військових частин (підрозділів), які залучаються до АТО, здійснюється у загальній системі тилового забезпечення Збройних Сил України за територіальним принципом через стаціонарні центри забезпечення, бази, склади пального ?








Дата добавления: 2014-12-22; просмотров: 3806;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.