Поняття господарсько-економічної життєдіяльності суспільства.

Філософія економіки розглядає систему господарювання як багатовимірний, суперечливий, об’ємний світ (світ суспільства і природи),який перебуває у постійному русі й розвитку. Специфіка філософського знання допомагає піднятися над зовнішнім, буденним аналізом поверхневих явищ та їх властивостей, проникнути в сутність глибинних економічних процесів, які неможливо збагнути ні досвідом, ні практикою,оскільки вони виходять за межі раціонального осягнення, але є буттєвими і за певних обставин достатньо відчутними.

Духовна сфера господарювання охоплює настрої, переживання, оцінки, світовідчуття, світорозуміння, світоусвідомлення, з чого й започатковуються філософське осмислення, світоглядне обґрунтування економічних проблем.

У сукупності вони формують так звану філософію господарювання, в якій економіка постає в універсальній, всезагальній формі як така,що ввібрала в себе весь світ. Тотожна дійсність економіки є найповнішою формою економіки, яку здатна осягнути тільки філософія економіки.Філософія економіки не механічно переносить філософські поняття, категорії на сферу господарювання, результати економічних моніторингів чи на інші сфери суспільного життя, а всебічно враховує сферу і специфіку власногофункціонування.








Дата добавления: 2014-12-21; просмотров: 544;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.