Принципи та способи організації космічного зв`язку.

Засоби супутникового зв’язку визначеним чином організовані в специ­фіч­ну систему, яку прийнято називати системою супутникового зв’язку. Систе­ма супутникового зв’язку може будуватися на основі радіального (рис.1.1) і радіаль­но-вузлового принципів (рис.1.2).

 

Радіальний принцип побудови передбачає забезпечення зв’язку між одним прийомо – передаючим центром (ППЦ) і декількома вузловими чи кінцевими станціями одночасно.

 

 


Рис. 1.1. Радіальний принцип побудови системи супутникового зв’язку.

 

 

Радіально-вузловий принцип побудови передбачає забезпечення зв’яз­ку між одним приймально – передаючим центром і декількома вузловими і кінцевими станціями, а також між однією вузловою і декількома кінцевими станціями.

 

 

 

 


Рис.1.10. Радіально – вузловий принцип побудови системи супутникового зв’язку.

 

В системах супутникового зв’язку побудованих на радіальному і радіально – вузловому принципах, організуються напрямки (рис.1.3) і мережі супутникового зв’язку (рис.1.4).

Напрямок супутникового зв’язку — спосіб організації супутникового зв’язку між двома командирами (штабами), при якому зв’язок здійснюється по окремій лінії супутникового зв’язку, розгорнутій безпосередньо між ними.

 

 


Рис.1.3. Напрямок супутникового зв’язку.

 

Мережа супутникового зв’язку — спосіб організації супутникового зв’яз­ку, при якому зв’язок командира (штабу) з декількома командирами (штабами) підлеглих і взаємодіючих частин (з’єднань і т. п.) здійснюється почергово.

 


Рис.1.4. Мережа супутникового зв’язку.

 

Організаційно і технічно мережа супутникового зв’язку представляє собою об’єднання радіоліній супутникового зв’язку, розгорнутих у відповід­ності зі структурою управління.

Під час роботи в мережі, підлеглі станції знаходяться в режимі чергового при­йому і включаються на передачу, з дозволу головної станції (за роз­кла­дом).

В напрямках і мережах супутникового зв’язку станція старшого коман­дира (штабу) являється головною. В напрямках і мережах взаємодії голов­на станція призначається штабом, який організує взаємодію.

 

 








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1355;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.