Обов’язки працівників під час проведення маневрів

Керівник маневрів зобов’язаний:

1) довести план маневрової роботи до локомотивної бригади;

2) точно та своєчасно виконувати завдання щодо виконання маневрової роботи;

3) забезпечувати правильне розташування та узгодженість дій усіх працівників, які беруть участь у виконанні маневрів, на основі ознайомлення їх з планом та способами виконання майбутньої маневрової роботи;

4) формувати поїзди в точній відповідності з вимогами ІРП і відповідних інструкцій та вказівок Укрзалізниці;

5) організувати маневрову роботу так, щоб були забезпеченні безпека руху, особиста безпека працівників, які зайнятті на маневрах, збереження рухомого складу та вантажу. Маневри з вагонами, що зайняті людьми, негабаритними та небезпечними вантажами класу 1, виконувати з особливою обережністю.

Складацькій бригаді забороняється під час руху маневрового состава заходити в простір між вагонами для огляду ланцюгу, валика розчіпного важіля, правильного роз’єднання та з’єднання головок автозчепки тощо, а також виконувати розчеплення вагонів в межах стрілочного переводу, гальмових уповільнювачів, негабаритних місцях, настилу переїзду та в інших небезпечних місцях, а також в місцях навантаження та вивантаження насипних вантажів.

Перед розчепленням вагонів обов’язково перекривати кінцеві крани суміжних вагонів, а потім проводити роз’єднання гальмових рукавів. Перекриття кінцевих кранів повітряної магістралі, роз’єднання і з’єднання рукавів виконувати при повній зупинці вагонів.

Розчеплення автозчепки виконувати стоячи збоку вагона за допомогою розчіпного важіля, спеціальної рукоятки, не заходячи в міжвагонний простір.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1007;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.