Тактика проведення огляду місця події при розслідуванні економічних злочинів.

Позавидові методики представляють криміналістичні рекомендації більшого ступеня узагальненості, які охоплюють кілька видів і, навіть, родів злочинних посягань, що вчинюються не взагалі, а за специфічних умов місця, часу, або особами, які характеризуються тими чи іншими загальними відмінами.

Структура поза видових методик розслідування неповнолітніх, рецидивістів, нерозкритих злочинів минулих років та інших відрізнятиметься від традиційної, матиме специфічний характер. Це обумовлюється конкретною слідчою ситуацією та впливом обставин для розподілу злочинів на групи. Виходячи з аналізу розглянутих думок та вивчення матеріалів розслідування кримінальних справ до структури поза видової методики необхідно включити ті елементи, які або зовсім відсутні, або недостатньо повно розглянуті у видових методиках. До них можна віднести: програму вивчення особи злочинця, місця та завдань вивчення, перелік джерел інформації, засоби та методи вивчення; тактичні особливості окремих слідчих дій, що проводяться за участю звинувачених у вчиненні злочину осіб.

Види: за суб'єктом злочину (неповнолітні, особи з дефектами психіки, рецидивісти, жінки, іноземці тощо); за формою організації і засобами злочинної діяльності (розслідування злочинів вчинених групою осіб, організованими злочинними угрупованнями); за використанням специфічних засобів злочину (комп'ютерні злочини); за часом вчинення злочину і станом розслідування (нерозкриті злочини минулих років); за ознаками умов вчинення злочинів, які називають надзвичайними (під час масових безпорядків, в умовах стихійного лиха); за особою потерпілого (іноземні громадяни, особи з дефектами психіки); за місцем вчинення злочину (на транспорті, у великому місті, в сільській місцевості, в місцях громадського відпочинку, в місцях позбавлення волі тощо).

84. Тактичні особливості проведення слідчого експерименту.(див пит. 21)

85 Тактичні прийоми проведення допиту в конфліктній ситуації.(див пит. 79)

86. Тактичні прийоми проведення допиту свідків, які дають неправдиві показання.(див пит. 82)

87. Техніко-криміналістичні засоби, що застосовуються для виявлення, фіксації і вилучення доказів.
(див пит.60)








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 916;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.