ІНДИВІДУАЛЬНЕ СЕРІЙНЕ БОМБОМЕТАННЯ.

Індивідуальним серійним бомбометанням називається таке бомбометання, при якому з одного літака при одному заході на мету скидається через рівні проміжки часу декілька бомб. Бомби, скинуті послідовно, утворюють серію бомб.

Оскільки умови скидання всіх бомб серії однакові, то і траєкторії всіх бомб будуть однаковими. Отже, точки падіння бомб розташовуватимуться на лінії розривів на рівних відстанях один від одного.

Проміжок часу між двома послідовними скиданнями бомб в серії називається тимчасовим інтервалом серії і позначається t1 .

Відстань між точками падіння двох послідовно скинутих бомб називається лінійним інтервалом серії і позначається і.

Лінійний та часовий інтервали серії зв’язані наступною залежністю:


Довжина серії визначається по формулі:

I – довжина серії;

n – кількість бомб в серії.

Серійне бомбометання застосовується по майданових цілях. При цьому прицільно скидається перша бомба серії за допомогою ЕСБР-49А.

З метою досягнення більшої вірогідності ураження цілі необхідно так скинути бомби, щоб центр серії збігся з центром мети. Тому завдання прицілювання при серійному бомбометанні полягає в тому щоб забезпечити поєднання центру серії бомб з центром мети.

Для виконання цього завдання необхідно, щоб перша скинута бомба впала б з недольотом на половину довжини серії, а остання - з перельотом на половину довжини серії.

Якщо при прицілюванні буде допущена помилка у визначенні моменту скидання то вся серія зміститься щодо мети або вперед, або назад, але частина серії все-таки досягне мети.

 

 

З схеми видно, що кут прицілювання для серійного бомбометання може бути визначений по формулі:

Ключ на НЛ-10М:

 

Порівнюючи цю формулу з формулою кута прицілювання для одиночного бомбометання:

Бачимо, що для здобуття кута прицілювання серією бомб необхідно до віднесення бомби додати половину довжини серії. Проводячи в правій частині рівності почергове ділення на Н отримаємо:

 


 

 

Поправка на серію:

 

або на НЛ-10М:

 

Так, щоб отримати кут прицілювання для серійного бомбометання, необхідно в кут прицілювання одиночного бомбометання ввести поправку на серію, тобто збільшити тангенс кута прицілювання на величину .

Способи обліку поправки на серію визначаються конструкцій прицілу.








Дата добавления: 2017-01-29; просмотров: 386;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.