Стандарти посадкового матеріалу.

Для створення повноцінних декоративних насаджень необхідно вирощувати дерева і кущі високої якості. Тому для уникнення випуску з розсадників і висадки недоброякісних саджанців необхідно притримуватись встановлених стандартів.

Нижче наведено основні вимоги стандартів на посадковий матеріал для озеленення міст, який можна повністю використовувати для влаштування зелених насаджень для на автомобільних дорогах.

Дерева - саджанці для вуличних насаджень. Перший сорт. Штамб рівний, гладкий, без пошкоджень, товщиною 3,0-3,5 см в діаметрі на висоті 1 м від кореневої шийки. Висота штамба до крони – 1,8-2,0 м. Крона симетрична (рівнобока), з 6-7 гілками. Загальна висота саджанця – 3,0-3,5 м. Коренева система добре розвинута, з багатьма розгалуженнями. Довжина бокових коренів – 60-70 см.

Другий сорт. Штамб різний або з невеликою кривизною, без пошкоджень, товщиною 2-3 см на висоті 1 м від кореневої шийки. Висота штамба до крони – 1,5-1,7 м. Крона симетрична, з 4-5 гілками. Загальна висота саджанця – 2,5-3,0 м. Довжина бокових коренів – 50 см.

Саджанці для декоративних насаджень. Перший сорт. Штамб рівний або трохи скривлений, без пошкоджень, товщиною 2,5-3,0 см на висоті 1 м від кореневої шийки. Крона симетрична з 5-6 гілками. Загальна висота саджанця – 2,5-3,0 м. Коренева система добре розвинута, мочковата. Довжина бокових коренів – 50-60 см.

Другий сорт. Штамб рівний або з невеликою кривизною, без пошкоджень, товщиною 2,0-2,5 см на висоті 1 м від кореневої шийки. Висота штамба до першої гілки не менше 1,25 м. Крона не зовсім симетрична, з 4-5 гілками. Загальна висота саджанця – не менше 2,25 м. Коренева система добре розвинута, мочковата. Довжина бокових коренів не менше 40 см.

.

Саджанці для лінійних посадок. Перший сорт. Штамб рівний або з невеликим скривленням, без пошкоджень, товщиною 2,5-3,0 см на висоті 1 м від кореневої шийки. Висота штамба до крони – 1,5-2 м. Крона має не менше 5 гілок. Загальна висота саджанця – не менше 2,5 м. Довжина бокових коренів – 50-60 см.

Другий сорт. Штамб рівний або з невеликою коривизною, без пошкоджень, товщиною 2,0-3,5 см на висоті 1м від кореневої шийки. Висота штамба до крони – 1,25-1,5 м. Крона повинна мати не менше 4 гілок, не враховуючи провідника. Загальна висота саджанця – не нижче 2,25 м. Коренева система добре розвинута, мочковата. Довжина бокових коренів – 40-50 см.

Кущі для декоративних насаджень. Перший сорт. Кущ складається не менше ніж з 5 гілок, які відростають від штамба не вище 5 см від кореневої шийки. Загальна висота чагарника – не менше 0,75 м. Коренева система розвинута, з великою кількістю мочкових коренів.

Другий сорт. Кущ має не менше 3 гілок, які відростають на тій же висоті. Загальнна висота чагарника – не менше 0,5 м. Коренева система добре розвинута, з достатньою кількістю мочкових коренів.

 

Лекція № 18








Дата добавления: 2016-05-11; просмотров: 879;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.