ПРИЛАДИ СПОСТЕРЕЖЕННЯ

 

Для забезпечення спостереження за місцевістю в машині встановлений комплекс приладів спостереження. Крім того, машина обладнана оглядовими люками і дзеркалами заднього огляду.

Комплекс приладів спостереження включає денний, нічний і комбінований прилади спостереження. Схема розташування приладів спостереження в машині показана на рис 6.1.

У командира машини встановлено чотири прилади спостереження ТКН-3 (комбінований - денний і нічний) 5 (рис 6.2) і три прилади 3,6 і 7 спостережень ТНВО-115.

У механіка-водія встановлено три прилади 2 (рис 6.3), 3 і 5 спостереження ТНПО-115. Залежно від часу доби в середню передню шахту встановлюється або четвертий прилад ТНПО-115, або прилад нічного бачення ТВНЕ-4Б, який в неробочому положенні розміщується в укладальному ящику, встановленому на ніші другого лівого колеса машини. Укладка приладу в ящику показана на

рис. 6.16.

У навідника в башті встановлені прилади спостереження ТНП-205 і ТНПТ-1, відомості щодо яких наведені в пр. 5.2.

Для забезпечення спостереження з місць мотострільців машина обладнана чотирма приладами спостереження ТНПО-115 і двома приладами спостереження ТНП-165А (див.рис. 6.1) Крім того, мотострільці можуть вести спостереження через скло в амбразурах для стрільби з особистої зброї.

Комплекс денних приладів спостереження використовується командиром і механіком-водієм тільки в бойовій обстановці, при загрозі ураження машини засобами супротивника. Коли загроза ураження машини відсутня, командир і механік-водій використовують для спостереження оглядові люки з вітровим склом, які в бойовій обстановці закриті броньовими кришками. Будова і РАБОТА кришок викладені в пр. 4.1.

Рис 6.1.Схема розташування приладів спостереження в машині:

Рис 6.2Прилади спостереження командира:

1 - рукоятка кришки оглядового люка командира; 2 - омивач скла; 3 6 і 7 - прилади ТНПО-115; 4 - скло оглядового люка; 5 - прилад ТКН-3

Рис. 6.3Прилади спостереження механіка-водія:

1 - кронштейн укладки середнього приладу ТНПО-115 механіка-водія; 2, 3, 4 і 5 - прилади ТНПО-115; 6 - омивач скла; 7 - скло оглядового люка, 8 - рукоятка кришки оглядового люка водія; 9 - бачок з водою для обмивання скла.

 

Для забезпечення кращого спостереження через оглядовий люк механіка-водія середній прилад ТНПО-115 повинен бути знятий разом із подушкою налобника зі свого робочого місця і встановлений в кронштейн 1 (рис 6.4) зліва від механіка-водія.

Для забезпечення спостереження командира і механіка-водія за місцевістю розташованою позаду, зовні корпуса машини встановлені дзеркала заднього огляду (див.рис. 6.1). Дзеркала повинні бути встановлені таким чином, щоб при спостереженні через бічні прилади ТНПО-115 добре проглядались дорога і місцевість, що по заду машини. У бойовій обстановці дзеркала повинні бути притиснуті до листів корпуса машини, так щоб не перекривати поле зору через бічні прилади ТНПО-115.

Рис 6.4.Укладка середнього приладу спостереження ТНПО-115 механіка-водія в кронштейн:

1-кронштейн; 2-лист корпуса машини; 3-налобник; 4-прилад ТНПО-115; 5-подушка; 6- затискач; 7-вилка затискача.

 

6.1. ДЕННІ ПРИЛАДИ СПОСТЕРЕЖЕННЯ

 








Дата добавления: 2016-11-28; просмотров: 1029;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.