Українські ресурси Інтернету, які допоможуть у роботі з інформацією

Оскільки цей посібник розрахований, в першу чергу, на студентів, які обрали спеціальність "Міжнародна інформація", то потужні глобальні пошукові системи ми розглянули більш детально. Іноді доцільно здійснити пошук у обмеженому просторі. Логічно, наприклад, шукати щойно прийнятий закон саме на українських Web-майданчиках. У такому разі ви можете звернутися до вітчизняних серверів, які підтримують списки так званих "гарячих" посилань. Ми обмежимося згадкою про два таких сервери.

þ Шерлок Холмс, http://holms.ukrnet.net/

Один з перших українських пошукових двигунів, який працює за принципом каталогу. Тут ви знайдете величезну кількість посилань на цікаві ресурси Інтернету, значна частина яких, на жаль, мало стосується України. Всі посилання українсько- або російськомовні. Перевагою цієї пошукової системи є ретельність та повнота підбору ресурсів.

þ UAZone, http://www.uazone.net/

Матеріали серверу розраховані на іноземних користувачів, які хотіли б отримати інформацію про Україну. Цей професійно зроблений сервер надає інформацію про нашу країну, її населення, культуру, історію, містить велику кількість посилань на інші документи, підтримує власні фотогалерею та збірник текстових документів. Безперечно цікавою є сторінка, присвячена українській гривні та історії її створення.

Тут ви можете оформити підписку на електронні новини та матеріали про Україну.

P.S. від автора

Назвемо ще декілька популярних пошукових машин:

· Yahoo!, http://www.yahoo.com/ (інтернет-каталог цікавих ресурсів, створений аспірантами Стенфордського університету у 1994 р. Тут використана досить проста і зрозуміла методика пошуку інформації: всі теми розбито на загальні поняття, потім йдуть більш конкретизовані пункти і так доти, поки Ви не дійдете до теми, що Вас цікавить. Пошук дає найбільш ефективні результати, якщо чітко визначити його мету. Можна піти й іншим шляхом – ввести кілька ключових слів у вікно для пошуку (ключові слова – це найбільш стислий опис теми, через пробіл кожне слово) і натиснути клавішу „Enter”.

· Lucos, http://www.lucos.com/

· Google, http://www.google.com/

· Excite, http://www.excite.com/Кожна з цих систем має свої особливості і намагається створити користувачам найефективніший сервіс у пошуку інформації.

· Meta, http://www.meta-ukraine.com/(пошукова машина яка за допомогою сучасних технологій підтримує пошук українською та російською мовами).

 

Узагальненням наведеного вище можуть стати такі поради:

· ніколи одразу не відкривайте стягнуті з мережі архіви. Спочатку перевірте їх будь-якою доступною антивірусною програмою (Наприклад, „доктор Веб”);

· під час роботи в мережі Ви зекономите чимало часу, якщо не будете безсистемно клацати по банерах. Намагайтеся уникати банерів без напису „Free” (анімовані ілюстрації, що рекламують послуги або товар). Відсутність такого напису свідчить, що Ви найімовірніше потрапите на сайт комерційної компанії.

· визначіть мету і чітко прямуйте до неї, безцільне блукання мережею малопродуктивне;

· для ефективного пошуку в мережі варта встановлювати і користуватися спеціальним програмним забезпеченням (Opera, Go!Zilla та ін.), яке допомагає інтернет-броузеру записати усі відвідані сторінки, а потім переглянути їх без Інтернет.








Дата добавления: 2016-05-05; просмотров: 495;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.