ЗНАЙОМСТВО З КОНСТРУКЦІЄЮ, ОРГАНАМИ КЕРУВАННЯ БАШТОВОГО КРАНА І ОТРИМАННЯ ПРАКТИЧНИХ НАВИКІВ РОБОТИ НА ТРЕНАЖЕРІ КРАНА КБ-403

 

1. Кран-тренажер ТР-КБ-403А (рис. 9.1.) складається з діючої моделі крана і робочого місця крановника, яке являє собою частину кабіни базового баштового крана КБ-403А. Діюча модель крана в масштабі 1:10 містить опорну раму 1. яка через опорно-поворотний пристрій з'єднана з поворотною платформою 2. З опорною рамою 1 шарнірно зв'язані діагонально розташовані флюгери, які опираються на ходові візки 3. На поворотній платформі розташовані вантажна 8 і стрілова 9 лебідки, механізм повороту, противага і шафа електрообладнання. Башта 4 ґратчастої конструкції виконана з труб і складається з секцій (верхньої і двох проміжних) і порталу. Секційна стріла 5 балочного типу виконана у вигляді тригранної ферми. Вантажний візок 6 пересувається по двох нижніх поясах ферми. Стріла шарнірно з'єднана з баштою і складається з двох секцій - кореневої і головної, причому у кореневій частині встановлена лебідка механізму пересування вантажного візка. Гакова підвіска 7 служить для підвішування до неї вантажу за допомогою такелажних пристроїв. Схеми запасування канатів вантажної лебідки і лебідки механізму пересування вантажного візка зображені на рис. 2 і 3.

Робоче місце кранівника (рис..4.4) містить станину 1, сидіння кранівника 2, пульт 3, педалі 4 (звуковий сигнал) і 5 (керування гальмом механізму повороту), а також командоконтролери механізму повороту 6, вантажної лебідки 7, механізмів пересування візка 8 і крана 9.

Пульт 3 містить тумблери "Сеть" і "Аварийный выключатель", кнопку "Линейный контактор" і інформаційне табло, де розташовані сигналізатори: обмежувачі повороту вправо та вліво, увімкнення гальма повороту, динамічне гальмування повороту. На пульті є також гніздо запобіжників.


2.Вимірювальний. Інструмент – секундоміри (2шт.), рулетка довжиною 2м, підставки під вантаж (2 шт.).

Рис. 9.1. Схема крана-тренажера ТР-КБ-403А: 1 – опорна рама; 2 – поворотна платформа; 3 – ходові візки; 4 – башта; 5 – секційна стріла; 6 – вантажний візок; 7 – гакова підвіска; 8 – вантажна лебідка; 9 – стрілова лебідка.








Дата добавления: 2016-06-13; просмотров: 1176;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.