БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК, ЯК ДЖЕРЕЛО ОБЛІКОВОЇ

Бухгалтерський облік

ОПОРНИЙ КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ

для студентів ОКР «Бакалавр»

з напряму 6.030504 «Економіка підприємств»

6.030508 «Фінанси і кредит», 6.030507 «Маркетинг»

денної/заочної форми навчання

Мелітополь, 2013


УДК 657:371.214.114:378

 

 

Бухгалтерський облік /Опорнийконспект лекцій для студентів з напряму 6.030504 «Економіка підприємств», 6.030508 «Фінанси і кредит», 6.030507 «Маркетинг» ОКР «Бакалавр» – Таврійський державний агротехнологічний університет, 2013. – С. 156

 

Розробник:к.е.н., доцент Кучеркова С.О.

 

Рецензенти:

к.е.н., доцент кафедри аналізу і контролінгу Терновський В.О.

начальник планово-фінансового відділу, заступник генерального директора ПП «Аскон» Цап В.Д.

 

 

Розглянуто та рекомендовано до друку на засіданні кафедри обліку і аудиту

Протокол № 3 від 9 жовтня 2013 р.)

 

 

Затверджено методичною комісією факультету економіки та бізнесу

(протокол № від жовтня 2013 р.)

 


Вступ

 

Для нормального функціонування будь-якої ланки ринкової економіки конче потрібно, щоб учасники, приймаючи рішення, мали достовірну та об’єктивну інформацію про майно, фінансове становище, результати роботи (прибутки, доходи чи збитки), а також про процеси їх формування як на власному підприємстві, так і в партнерів на підставі попередніх даних. Таку інформацію надає тільки бухгалтерська система обліку.

Управлінські функції бухгалтерського обліку постійно поглиблювалися і вдосконалювалися. Бухгалтерський облік перетворився на об’єктивну необхідність сучасного способу виробництва його управління.

Сфера застосування бухгалтерського обліку — підприємства, організації, установи виробничої, комерційної, кредитно-банківської та інших сфер діяльності.

Курс «Бухгалтерський облік»є складовою частиною циклу дисциплін, які формують майбутнього фахівця з економічного профілю. Вивчення дисципліни ґрунтується на знаннях гуманітарних, фундаментальних та професійно-орієнтованих дисциплін.

Мета курсу: формування системи знань з теорії та практики ведення бухгалтерського обліку на підприємствах і використання облікової інформації з метою прийняття обґрунтованих управлінських рішень.

Завдання курсу:оволодіння технологією організації і ведення бухгалтерського обліку з урахуванням специфіки суб`єкта господарювання на підставі визначення структури і критеріїв якості облікової інформації виходячи з вимог системи управління суб`єкта господарювання.

Предмет курсу: методологія і методика ведення бухгалтерського обліку на підприємстві.

При вивченні навчальної дисципліни «Бухгалтерський облік» студент повинен:

Знати: економічний зміст об’єктів бухгалтерського обліку; законодавчо-нормативні акти що регулюють ведення бухгалтерського обліку на підприємстві; загальні принципи організації бухгалтерського обліку на підприємствах; порядок визначення, оцінювання та відображення в обліку активів, зобов’язань, капіталу, доходів, витрат, фінансового результату; документальне оформлення всіх видів операцій з обліку; методику визначення фінансового результату та складання фінансової звітності.

Вміти:використовувати систему знань про принципи бухгалтерського обліку; складати бухгалтерські проведення на підставі господарських операцій; заповнювати первинні та зведені документи, що використовуються для оформлення господарських операцій; вирішувати ситуаційні завдання.

Вивчення курсу «Бухгалтерський облік» дозволить отримати знання про сутність і зміст облікової інформації, які можуть бути використані в управлінні підприємствами.

 


ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 1

БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК, ЯК ДЖЕРЕЛО ОБЛІКОВОЇ








Дата добавления: 2016-04-22; просмотров: 805;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.