Вплив температури на характеристики транзистора.

Зворотний струм через закритий перехід дуже сильне залежить від температури і подвоюється через кожні 5 - 10°С. Наслідком цього є те, що малий при кімнатній температурі член у формулі (З. І) при високих температурах може стати сумірним з керованною компонентою , і вся сім’я вихідних характеристик зміститься вгору. До такого ж зсуву може привести і зростання з підвищенням температури.

Для транзистора, увімкненного за схемою СЕ, ці ефекти виражені ще сильніше, оскільки тут роль некерованого струму відіграв величина , яка у разів більша за :

(3.6)

Підвищення температури на кілька десятків градусів може істотно змінити вигляд сім’ї вихідних характеристик транзистора (рис. З. І5).

Із зростанням температури змінюється також і , так що вхідні характеристики зсуваються трохи праворуч. Зсуви вхідних та вихідних характеристик викликають істотні зміни режимів роботи напівпровідникових приладів в радіоелектронних схемах. Це обмежує можливість застосування транзисторів в умовах, коли температура навколишнього середовища може зазнавати значних змін.

 

 

Контрольні питання до розділу








Дата добавления: 2016-04-19; просмотров: 640;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.