Експериментальні дані власних частот друкарських плат

 

 

 

 

 

Розміри ПП, мм Товщина ПП, мм
Власна частота, Гц
1,0
1,5
1,0
1,5
1,0
1,5

У таблиці вище приведені експериментальні дані по власних частотах ПП залежно від їх лінійних розмірів. Матеріал плат - склотекстоліт, монтаж елементів - двосторонній, фіксація плати - по всьому периметру. Щоб власні частоти перевищили межі верхнього діапазону частот зовнішніх дій, необхідно збільшувати товщину або зменшувати ширину (довжину) плати.

Фіксація кріпильних елементів. При дії вібрацій можливе відгвинчування кріпильних елементів, для запобігання якому вводять фіксатори, збільшують сили тертя, встановлюють кріплення на фарбу і ін. При виборі методів фіксації кріпильних елементів повинні враховуватися наступні міркування: забезпечення міцності з'єднання при заданих навантаженнях і кліматичних дій; швидкість виконання з'єднання, його вартість; наслідки, до яких приведе відмова з'єднання; термін служби.

Слід брати до уваги можливість заміни деталей, що зносилися або пошкоджених, використовувати замість гвинтових пар швидко зчленовувані елементи: петлі, клямки, собачки і ін. Болти повинні бути орієнтовані головкою вгору, щоб при відгвинчуванні гайки болти виявлялися на настановному місці. Рекомендується застосовувати декілька великих кріпильних деталей замість великого числа маленьких. Число оборотів, необхідних для затягування або відпуску гвинта, повинне бути не менше 10.

Термін служби конструкції. При коливаннях в конструкціях виникають змінна напруга і конструкції можуть руйнуватися при навантаженнях, значно менших граничній статичній міцності матеріалів із-за появи мікротріщин, на зростання яких впливають особливості кристалічної структури матеріалів, концентрації напруги в кутах мікротріщин, умов навколишнього середовища. У міру розвитку мікротріщин поперечний перетин деталі ослабляється і в деякий момент досягає критичної величини - конструкція руйнується.

Якщо маса виробу не є критичним чинником, то конструкцію зміцнюють, використовуючи матеріали із запасом, уникають введення отворів, надсічок, зварних швів, ведуть розрахунки конструкцій методом якнайгіршого випадку.

Конструктивну цілісність апаратури і захист від механічних дій забезпечує конструкційний матеріал, який повинен задовольняти заданими механічними і фізичними властивостями, володіти легкістю в обробці, корозійною стійкістю, низькою вартістю, мати максимальне відношення міцності до маси і ін. Залежно від складності конструкцію, що несе, виконують у вигляді єдиної деталі або складеною, такою, що включає декілька деталей, об'єднаних в єдину конструкцію роз'ємними або нероз'ємними з'єднаннями. У сучасній апаратурі із застосуванням мікросхем маса конструкцій, що несуть, досягає 70 % від загальної маси РЕА. Основний шлях до зниження маси виробів — полегшення конструкцій, що несуть, при одночасному забезпеченні ними вимог міцності і жорсткості.

Термін служби конструкції при вібродіях визначається числом циклів до руйнування, яке може витримати конструкція при заданому рівні механічного навантаження. Втомні характеристики матеріалів виявляються на групі зразків при знакозмінному навантаженні, що повторюється.








Дата добавления: 2016-04-06; просмотров: 557;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.