Атрибут СЕllРАdding

Даний атрибут визначає ширину порожнього простору між вмістом вічка і її кордонами, тобто задає поля усередині вічка.

Атрибут CELLSPACING

Атрибут СЕllspacing визначає ширину проміжків між вічками в пікселях. Якщо цей атрибут не вказаний, за умовчанням задається величина, рівна двом пікселям. За допомогою атрибуту СЕllspasing= можна розміщувати текст і графіку там, де вам потрібно. Якщо ви хочете залишити порожнє місце, можна вписати у вічко пропуск.

Атрибути Аlign і VALIGN

Теги <Тr>, <Тd> і <ТН> можна модифікувати за допомогою атрибутів ALIGN і VALIGN.

· Атрибут Аlign визначає вирівнювання тексту і графіки по горизонталі, тобто по лівому або правому краю, або по центру. Горизонтальне вирівнювання може бути задане декількома способами:

o ALIGN=blееdleft притискує вміст вічка впритул до лівого краю.

o ALIGN=left вирівнює вміст вічка по лівому краю з врахуванням відступу, заданого атрибутом СЕllpadding.

o Аlign=сеnter розташовує вміст вічка по центру.

o Аlign=right вирівнює вміст вічка по правому краю з врахуванням відступу, заданого атрибутом СЕllpadding.

· Атрибут VALIGN здійснює вирівнювання тексту і графіки усередині вічка по вертикалі. Вертикальне вирівнювання може бути задане декількома способами:

o VALIGN=top вирівнює вміст вічка по її верхньому кордону.

o VALIGN=middle центрує вміст вічка по вертикалі.

o VALIGN=bottom вирівнює вміст вічка по її нижньому кордону.

Атрибут BORDER

У тегі <ТАВLЕ> часто визначають, як виглядатимуть рамки, тобто лінії, довколишні елементи таблиці і саму таблицю. Якщо ви не задасте рамку, то отримаєте таблицю без ліній, але простір під них буде відведений. Того ж результату можна добитися, задавши <ТАВlЕ ВОrder=0>. Інколи хочеться зробити кордон потовще, аби вона краще виділялася. Можна для залучення уваги до малюнка або тексту задати виключно жирні кордони. При створенні вкладених таблиць доводиться робити для різних таблиць кордони різної товщини, аби їх легко було розрізняти.

Атрибут BGCOLOR

Даний атрибут дозволяє встановити колір фону. Залежно від того, з яким тегом (TABLE, TR, TD) він застосовується, колір фону може бути встановлений для всієї таблиці, для рядка або для окремого вічка. Значенням даного атрибуту є RGB-код або стандартна назва кольору.

Атрибут BACKGROUND

Даний атрибут задає фонове зображення для таблиць. Застосуємо до тегам TABLE і TD. Його значенням є URL файлу з фоновим зображенням.








Дата добавления: 2016-04-02; просмотров: 529;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.