До рядків 02.3, 05.3 та 23 декларації

Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ   Податковий період 200 року
0 8 0 7 0 6 0 5     ü 1 квартал     Півріччя     3 квартали     Рік
                                         

Урегулювання сумнівної (безнадійної) заборгованості

Показники корегування Код рядка Сума
Сума збільшення валових доходів 02.3 3,5
Сума збільшення валових витрат 05.3
Пеня, нарахована у зв’язку з коригуванням

Коригування здійснюється у зв’язку:

з невиконанням умов договору від «10» березня 2004 року, №247 укладеного з:

 

ТзОВ “Друг”

назва сторони (для фізичної особи – П.І.Б.), з якою укладено договір

 

м. Малин, вул. К. Маркса, 21

місцезнаходження юридичної особи – сторони, з якою укладено договір

 

в якому декларант є Продавцем Х   Покупцем   Потрібне позначити

Коригування здійснюється на підставі:

таких положень підпунктів 12.1.1, 12.1.2, 12.1.5 Закону:

таких документів:

договору № 247 від 10.03.2004, рахунків № 155 від 15.03.2004 р. та № 178 від 18.03.2004 р.

Наведена інформація є достовірною

 

Керівник підприємства Денисюк Д.К. Денисюк

підпис прізвище М.П.

Головний бухгалтер Ковальчук К.К. Ковальчук

підпис прізвище

 

Дані, наведені в декларації, повинні підтверджуватися первинними документами бухгалтерського обліку. Достовірність показників декларації підтверджується підписами керівника й головного бухгалтера та засвідчується печаткою підприємства.

Оригінал декларації з відповідними додатками подається платником до податкового органу за місцезнаходженням платника на одному двосторонньому аркуші форматом А-4 з відповідними додатками на односторонніх аркушах форматом А-4. Подання копій декларації та додатків не дозволяється. Декларація та додатки до неї не підлягають обов’язковому скріпленню між собою (прошнуровуванню). Додатки не подаються, якщо відповідні їм рядки декларації не заповнюються. Пусті бланки додатків не подаються. Склад додатків періодично змінюється.

Декларація заповнюється таким чином, що забезпечує вільне читання тексту (цифр) та збереження цих записів протягом установленого терміну зберігання звітності (друкованим способом, чорнильними або кульковими ручками синього або чорного кольору). Заповнення олівцем не дозволяється.

У декларації не повинно бути підчисток, помарок, виправлень, дописок і закреслень (крім передбачених формою декларації). У декларації не повинні міститися текст або цифри, які неможливо прочитати внаслідок пошкодження аркушів, їх потертості, залиття чорнилом чи іншою рідиною.

Звітна декларація подається платником податку до державного податкового органу для реєстрації протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду.

Платник, самостійно виявивши помилки, що містяться у раніше поданій ним декларації, має право подати уточнений розрахунок.

Підприємства, основною діяльністю яких є виробництво сільськогосподарської продукції, подають декларацію за підсумками податкового (звітного) року в терміни, встановлені законом для річного базового податкового (звітного) періоду.

Підприємство, яке не подає або несвоєчасно подає податкову декларацію чи звітний розрахунок до податкового органу, сплачує штраф за кожне таке неподання чи затримку.

Уточнена декларація про податок на прибуток подається при самостійному виявленні платником податків помилок, допущених при обчисленні оподатковуваного прибутку попередніх звітних періодів. При цьому під помилками слід розуміти ненавмисне перекручення інформації в результаті арифметичних або логічних помилок в облікових записах і розрахунках, недогляду в дотриманні повноти обліку, неправильного відображення в обліку фактів господарської діяльності, наявності складу майна, вимог і зобов’язань, що не відповідає відображеним записам в обліку. Інакше кажучи, помилка – факт ненавмисного перекручення інформації в обліку та звітності.

Виправити помилки та неточності в декларації з податку на прибуток можна наступними способами:

1) внести зміни у декларацію за поточний звітний період. Для цього слід використовувати комплекс рядків, призначених для коригування показників декларації. У них відображаються раніше занижені (завищені) показники декларації. В поточній декларації можуть виправлятися різні помилки річних періодів, допущені в різних періодах звітного року. Причому суми виправлених помилок наводяться наростаючим підсумком зі знаком “+” або “‑”.

Суми штрафу, що накладається у зв’язку з допущеною помилкою, відображається в окремому призначеному для цього рядку “Сум штрафу, нарахованого у зв’язку з виправленням помилок”.

2) скласти і подати уточнюючий розрахунок. Перевагою такого способу є подання в будь-який зручний момент (тоді як декларація за звітний період подається раз у квартал). Форма уточнюючого розрахунку наводиться в додатках до декларації. В Уточнюючому розрахунку виправляються різні помилки, але одного звітного періоду. Однак в Уточнюючому розрахунку можуть виправлятися помилки попередніх років (що не можна робити в поточній декларації).

Уточнена декларація подається платником податків одноразово незалежно від того, у скількох звітних періодах допущена помилка вплинула на об’єкт оподаткування. При цьому уточнена декларація складається за той звітний період, в якому допущено помилку, що підлягає виправленню.

Відповідно до чинного законодавства при виявленні платником до початку його перевірки контролюючим органом заниження податкових зобов’язань і подання уточнюючого податкового розрахунку після закінчення граничного строку подання декларації підприємству необхідно сплатити штраф у розмірі п’яти відсотків від суми уточнення. Якщо помилку виявлено до кінця граничного строку подання звітної форми, то необхідно подати звіт з виправленими показниками. У такому випадку вказані вище штрафи не застосовуються.

 








Дата добавления: 2016-02-20; просмотров: 479;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.