Установка і прилади

Експериментальна установка складається з холодильного агрегату Вс-07-3 з герметичним поршневим компресором

ФГ-07-3, ребристого випарника, розташованого в холодильній шафі, приладів автоматичного регулювання і захисту.

Технічна характеристика компресора:

Виконання середньотемпературне

Холодильний агент R-12 (фреон-12)

Мастило ХВ-12-18

Номінальна холодовидатність Вт/ккал/год 815/700

Марка компресора ФГ-07-3

Потужність двигуна компресора кВт 0,37

Сумарний об'єм, який описують

поршні компресора м3/с 0,88·10-3

Кількість циліндрів шт 2

Частота обертання с-1 23,6

Індикаторний к.к.д. 0,8

Механічний к.к.д. 0,85

Площа поверхні конденсатора м2 2,2

Потужність двигуна вентилятора Вт 30

Зарядка фреону кг 2,0

Зарядка мастила кг 2,0

Основні агрегати холодильної машини

Повітряний конденсатор - теплообмінний апарат, призначений для зниження температури перегрітої пари холодильного агента до температури конденсації і перетворення пари в рідину (конденсації пари).

Ресивер - герметична циліндрична посудина, є ємністю для рідкого холодильного агента, забезпечує стабільність і безпеку роботи холодильної установки, звільняє конденсатор від рідини і створює рівномірний потік рідкого агенту до ТРВ. Ресивер установлюється між конденсатором і терморегулюючий вентилем.

Фільтр-осушник - призначений для утримання надлишкової вологи і мастила в хладоні, тому що надлишкова волога при проходженні через ТРВ (якщо t < 0, °С) перетворюється в лід і "запаює" дросельний отвір.

Терморегулюючий вентиль (ТРВ) - це пристрій з малим прохідним перерізом (дросель), при проштовхуванні рідини через дросель приводить до зниження термодинамічних параметрів: тиску і температури хладону, а також регулює кількість холодильного агента, який надається в випарник, в залежності від кількості теплоти, що відбирається від охолоджуваного тіла.

Випарник - теплообмінний апарат, в якому теплота, що забирається від об'єкту охолодження, підводиться до рідкого холодильного агенту. В результаті теплообміну холодильний агент кипить і перетворюється в насичену пару, а температура об'єкту охолодження знижується.

Прилади автоматики

Агрегат обладнаний засобами автоматики, які забезпечують регулювання основних параметрів робочого процесу установки і захист агрегату при виникненні небезпечних ситуацій.

Для регулювання температури охолоджуваного об’єкту застосовується двопозиційне реле регулювання температури повітря в холодильній камері ТР-1. Регулювання здійснюється за принципом пусків і зупинок електродвигуна компресора.

Реле являє собою прилад манометричного типу, в якому при зміні температури в заданих межах відбувається замикання або розмикання електричних контактів, які керують механізмом. Виконавчий механізм пускає або зупиняє електродвигуни компресора. Температура виключання регулюється натягом пружини. Збільшення стиску пружини призводить до підвищення температури виключання. В систему автоматичного управління і захисту холодильного агрегату входить магнітний пускач П6-121 і автоматичний вимикач АЕ2036-20р з номінальним струмом 1,6А.








Дата добавления: 2015-12-01; просмотров: 1033;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.