Сучасні компютерні системи

План:

1. ---

Інформаційна підтримка етапу виробництва продукції здійснюється автоматизованими системами управління підприємством (АСУП) і автоматизованими системами управління технологічними процесами (АСУТП).

До АСУП відносяться:

- системи планування та управління підприємством ERP - (Enterprise Resource Planning), виконують різні бізнес-функції, пов'язані з плануванням виробництва, закупівлями, збутом продукції, аналізом перспектив маркетингу, управлінням фінансами, персоналом, складським господарством, обліком основних фондів і т.п.

- планування виробництва та вимог до матеріалів MRP-2 (Планування потреби у виробництво). орієнтовані, головним чином, на бізнес-функції, безпосередньо пов'язані з виробництвом.

 

Програмний комплекс "СІТІС: Соляріс"складається з двох модулів:

• "СІТІС: Соляріс" (розрахунковий модуль) призначено для виконання розрахунків інсоляції, КЕО і шуму.;

• "СІТІС: Соляріс - Бібліотека об'єктів" призначено для створення бібліотек об'єктів - набору параметричних моделей будівель.

Розрахунки програми:

Розрахунок тривалості безперервної і переривчастої інсоляції вікон будівель і територій відповідно до методики, встановленої СанПіН 2.2.1 / 2.1.1.1076-01 "Гігієнічні вимоги до інсоляції та солнцезахисту приміщень житлових і громадських будинків і територій".

Розрахунок КЕО приміщень відповідно до СП 52.13330.2011 і СНиП 23-05-95* "Природне і штучне освітлення" з використанням методики СП 23-102-2003.

Розрахунок шуму від промислових джерел на території (акустичний розрахунок) відповідно до методики СНиП 23-03-2003 "Захист від шуму". Нормоване значення шуму автоматично визначається залежно від типу приміщення по СН 2.2.4 / 2.1.8.562-96.

Розрахунок інсоляції для будь-яких географічних координат і на будь-яку дату.

Автоматичне визначення положення точки розрахунку КЕО в залежності від типу приміщення. Розрахунок КЕО з урахуванням світла, відбитого від протилежних будинків. Перевірка відповідності розрахункових значень КЕО нормами, встановленими СанПіН.

Розрахунок інсоляції для вікон, розташованих на довільній висоті від нульової позначки.

Розрахунок інсоляції для вікон з урахуванням конструкцій віконних прорізів, при цьому реальна розрахункова точка обчислюється автоматично при завданні параметрів віконного отвору.

Створення та редагування бібліотек типових об'єктів. Типові об'єкти - моделі будівель, створювані поверхово на основі планів. На кожному поверсі можливе завдання квартир, кімнат у цих квартирах і розрахункових вікон і точок розрахунку КЕО в цих кімнатах. Бібліотеки об'єктів можуть використовуватися спільно різними користувачами і дозволяють скоротити час на створення розрахункової сцени. Для бібліотечних об'єктів програма проводить розрахунок інсоляції заданих в них розрахункових вікон і паралельно визначає виконання встановлених СанПіН норм інсоляції для квартир, в яких ці розрахункові вікна розташовані.

Побудова в графічному редакторі тривимірних моделей розрахункових сцен на основі сканованої підкладки (Генплану або топозніманя масштабом 1: 500) з урахуванням орієнтації відносно сторін горизонту і масштабу підкладки.

Редагування в графічному редакторі вже існуючих сцен з можливістю додавання нових підкладок і, відповідно, нових розрахункових об'єктів. Графічний редактор містить в собі можливості створення, копіювання, вирізання, вставки, видалення об'єктів, зміни їх просторового положення (зсув, поворот, переміщення вершин і ребер об'єктів), додавання і видалення граней в об'єкти, розрізання об'єктів, каскадного скасування дій і однокрокового повтору останнього скасованої дії та інше.

Візуалізація результатів розрахунку інсоляції на екрані комп'ютера у вигляді графіків, відображення тіней і затінюючих граней, таблиць, що містять результати розрахунку, що дає змогу поєднувати процеси моделювання сцени в залежності від результатів розрахунку.

Друк звітів розрахунку інсоляції у вигляді графіків освітлення / затінювання розрахункового вікна протягом розрахункової доби, плану сцени (на підкладці і без підкладки) з усіма розрахунковими параметрами всіх об'єктів і інсоляційними кутами і результатами розрахунку інсоляції, а також плану сцени з інсоляційними кутами в масштабі 1: 500. Друк може бути виконано безпосередньо на принтері або у файли формату JPG і DXF. Формування звіту про розрахунок інсоляції та КЕО бібліотечних об'єктів у файл MS Word і RTF.








Дата добавления: 2016-02-02; просмотров: 1026;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.