Додаткова координатна сітка на стику сусідніх зон

Через те, що вертикальні кілометрові лінії паралельні осьовому меридіану своєї зони, а при склеюванні карт осьові меридіани сусідніх зон непаралельні, то при змиканні сіток двох зон лінії однієї з них розмістяться під кутом до іншої (мал. 7.7).

Мал. 7.7. Взаємне розміщення кілометрових ліній на стику сусідних зон

Внаслідок цього при роботі на стику двох зон можуть виникнути складнощі з використанням координатних сіток, бо вони будуть відноситись до різних осей координат.

Для цього в кожній зоні на всіх аркушах карт, розташованих у межах 2° на схід і захід від краю зони, наноситься додаткова кілометрова сітка, яку, щоб не затемнювати карту, наносять за зовнішньою рамкою аркуша карти. Оцифровка її становить продовження нумерації ліній суміжної зони (мал. 7.8).

Мал. 7.8. Нанесення додаткової координатної сітки на карту

При роботі з аркушами карти на стику сусідніх зон згідно з рішенням командира користуються координатами тієї чи іншої зони. Для користування на суміжних аркушах єдиною системою координат необхідно на аркушах карти однієї зони з'єднати олівцем по лінійці однойменні виходи кілометрової сітки сусідньої зони.

Порядок користування додатковою координатною сіткою такий же, які основною. При цьому слід мати на увазі, що спосіб визначення координат об'єктів у суміжній зоні застосовують на відстаннях до 450 км. Якщо необхідно обчислити за координатами відстань між точками, розміщеними в суміжних зонах на більшій відстані, користуються математичними методами перетворення координат із однієї зони в іншу.








Дата добавления: 2015-10-29; просмотров: 1290;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.