Дослідження вертикального методу керування тиристором

Одним з різновидів фазо-імпульсного методу керування тиристором є; що отримало в наш час найбільше застосування так зване вертикальне керування. Воно полягає в тому, що на вході генератора імпульсів проводиться порівняння (рис. 2.4)постійної напруги (1) і напруги, що змінюється по величині (2). У момент рівності цієї напруги генерується імпульс (3) керування тиристором. Змінна по величині напруга може мати синусоїдальну, трикутну або пилкоподібну (як показано на рис. 2.4) форму. Як видно з рисунку, зміна моменту виникнення імпульсу, що керує, тобто зсув його фази, може проводитися трьома різними способами: зміною швидкості наростання змінної напруги (2а), зміною його початкового рівня (2б) і зміною величини постійної напруги (1а).

Рисунок 2.4 - Отримання управляючого імпульсу при вертикальному керуванні

На рис. 2.5показана структурна схема пристрою, що реалізує вертикальний метод керування тиристорами. Як і будь-який інший пристрій фазо-імпульсного керування. Пристрій складається з фазозсовуючого пристрою (ФЗП) і генератора імпульсів (ГІ). ФЗП у свою чергу, містить вхідний пристрій (ВП), сприймаючий напругу керування , генератор змінної (по величині) напруги (ГЗН) і зрівнювальний пристрій (ЗП). В якості елементів можуть бути використані найбільш різноманітні пристрої.

Рисунок 2.5 – Структурна схема вертикального методу керування тиристором

На рис. 2.6 приведена електрична принципова схема вертикального методу керування.








Дата добавления: 2015-10-21; просмотров: 819;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.