Цілі і завдання збутової діяльності. Етапи розробки концепції збуту.

Виробництво високоякісного та конкурентоспроможного продукту не завжди гарантує йому успішну продаж на ринку. Іноді буває, що ми не знаходимо у магазині того товару, який хотіли б купити, і купуємо інший. Це зовсім не означає, що виробник цієї продукції не хотів би продати нам його. Можливо у цей момент товар того виробника у магазині вже закінчився або він продається у іншій торгівельній точці, до якої нам дістатися незручно.

Кожний день ми купуємо щось для своїх особистих потреб. Це здійсняємо ми у той час і у тому місці, де нам зручно. Але для того, щоб споживачі кожний день купували хліб, молочні продукти, м'ясо та напої, проводиться серйозна робота, яка зветься збутом.

Таким чином, завдання збуту в системі задоволення людських потреб - це створити умови для споживача, щоб потрібний товар з'явився у потрібному місці, у потрібний час і у потрібній кількості.

З точки зору виробника збут - це діяльність з планування, організації та контролю переміщення товарів від виробника до кінцевого споживача з метою задоволення попиту та отримання прибутку.

Головним змістом збуту як елементу комплексу маркетингу є вибір оптимальної схеми доведення товару або послуги від виробника до споживача (дистриб'юція), її фізичне втілення (організація транспортування, збереження, обробки вантажів, доставки споживачам), а також післяпродажне сервісне обслуговування споживачів.

 


Рис. 10.1 Основні завдання збутової політики маркетингу








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 517;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.