Електронна комерція та її напрями

Електронна візитна картка- декілька www-сторінок з інформацією про компанію та її діяльність, спрямованих на ознайомлення потенційних клієнтів і послугами компанії.

Бізнес-портал- потужний web-сайт з функціями комплексної системи, яка надає повний спектр для ведення бізнесу в мережі багатьом клієнтам (як корпоративним, так і індивідуальним підприємцям)

Корпоративний сайт- системне багаторівневе об’єднання різноманітних ресурсів і сервісів, що поділено на тематичні відділи з кількісними та якісними даними, аналізами, графіками тощо.

Привабливість корпоративних сайтів полягає в тому, що вони максимально наближають бізнес до клієнтів, партнерів і постачальників, надають можливі налагоджувати стосунки всередині компанії. На сучасному етапі найперспективнішими напрямками розвитку електронної комерції є:

- створення web-сайтів із функціями автоматичного обслуговування постійних корпоративних клієнтів, сервісного і післяпродажного обслуговування;

- формування і підтримка сайтів - торговельних концентраторів;

- торговельні концентратори (різновид бізнес-порталу) — сайти, які з”єднають продавців і покупців, що діють у певній галузі.

Щодо торговельних концентраторів, то вони приносять своїм господарям (провайдерам) невеликий відсоток від кожного договору, укладеного за допомогою їх засобів. На цих сайтах зібрана інформація про ціни на продукцію у всіх її виробників і постачальників, про умови її оплати і доставки; реалізована можливість пошуку і сортування даних за різноманітними параметрами, а часто й можливість здійснення замовлення і його оплати з допомогою системи електронних платежів.

Бізнес-портали можуть виконувати не тільки функції торгівельних концентраторів, а й надавати компаніям наступні можливості ведення бізнесу в мережі:

1) оренду власного електронного офісу, призначеного для підтримки електронного каталогу і прайса підприємства, управління торговими операціями, надання інформації про фірму, інформаційне забезпечення клієнтів.

2) Відкриття для фірми і підтримку власних адрес електронної пошти, списків розсилки для поліпшення інформаційної підтримки її клієнтів.

3) Проведення торгових операцій на електронних аукціонах

4) Повне інформаційне забезпечення фірми, надання їй галузевих новин і аналітичної інформації.

5) Надання комплексу рекламних, маркетингових, транспортних, кадрових, юридичних послуг

Для забезпечення усіх процесів у складі бізнес-порталу можуть функціонувати такі сервіси (служби):

- електронні офіси підприємств;

- поштові сервери;

- списки розсилки;

- електронні торговельні майданчики;

- електронні аукціони;

- система автоматизації бартерних операцій;

- електронний бізнес-центр;

- рекламна Internet - агенція

Internet-торгівля- форма здійснення торгівлі товарами чи послугами з використайням технічних і програмних можливостей глобальної комп'ютерної мережі Internet.

Internet-крамниця- це своєрідна web-вітрина, форма роботи фірми Іnternet, дієвої презентації власного бізнесу в глобальній мережі.

До товарів і послуг, які найчастіше хочуть придбати через мережу, належать книжки, програмне забезпечення, комп'ютерна апаратура, авіаквитки.

Форма вибору покупцем товару, засобу доставки, засобу платежу визначається в Internet-крамниці. Спершу клієнт переглядає каталог товарів, додаткову інформацію на web-сайті крамниці та обирає товари. Потім одержує форму замовлення, що містить перелік товарів, їх ціни та загальну вартість. Далі підтверджує замовлення і заповнює реєстраційну форму, обирає засіб платежу, надсилає продавцю заповнене замовлення разом з інструкціями платежу й отримує товар.








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 1314;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.