Вакуумні електронні лампи

У перших конструкціях вакуум­них двохелектродних ламп (діодів) використовувались като­ди прямого розжарення (вольфрамовий катод був одночасно і нагрівником, і джерелом емісії. Потім почали виготовляти діоди з катодами непрямого розжарен­ня ("підігрівними"). При цьому джерела емісії — окиси металів з малою роботою виходу з них електронів, але з великим електроопором, тому нагрівник у та­ких діодах відокремлений від катода.

Діод Тріод

Діоди використовуються для випрямлення змінного струму: у ті на-півперіоди, коли потенціал електрода, з якого вилітають електрони, стає позитивним, струм через діод не проходить.

Отже: вакуумний діод, маючи однобічну провідність, відіграє роль ви­прямляча.

У трьохелектродних вакуумних лампах (тріодах) міститься ще один електрод (сітка, керуючий електрод). Зміна різниці потен­ціалів між сіткою і катодом при­зводить до зміни струму через лампу. Подаючи "на вхід" лампи (катод-сітка) слабкий змінний електричний сигнал, одержують "на виході" (катод-анод) підсиле­ний сигнал такої ж форми, яку мав вхідний сигнал.

Отже: вакуумний тріод завдяки наявності сітки відіграє роль підсилювача.








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 887;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.