ТЕМА 22. Злочини проти життя та здоров`я особи. Практичне заняття № 1 – 2 год.

Практичне заняття № 1 – 2 год.

План

1. У стані сп’яніння Антонов о 24-й годині проник у квартиру, де проживала колишня його дружина, її сестра Єрмолаєва, а також їхні дві малолітні дочки. Скориставшись тим, що всі вони спали, Антонов відкрив усі чотири крани газової плити, зняв їх ручки, а також ручку контрольного крана і сховав. Щоб з квартири, розташованої на 8-му поверсі, ніхто не зміг вийти, Антонов зачинив двері. Антонова, почувши шум, прокинулась, вийшла на кухню і, побачивши відкриті крани газової плити, почала просити Антонова зачинити їх. Він відмовився. Тоді вони разом з Єрмолаєвою почали кликати на допомогу. До дверей підійшла сусідка Брюханова, яку Єрмолаєва намагалась впустити в квартиру. Антонов перешкоджав цьому, але Єрмолаєвій і Антоновій вдалося відімкнути двері і впустити Брюханову. Вимогу трьох жінок перекрити газ Антонов ігнорував. Прибулий наряд міліції затримав Антонова, який ніякого опору не чинив.

2. Коршунов 9 травня перебував у нетверезому стані і зайшов у кафе “Дорожне” м.Новоукраїнки, де став приставати до громадян, нецензурно лаявся, висловлював погрози. У відповідь на зауваження Соколова Коршунов вдарив його кулаком в обличчя і одночасно підставив йому ногу. Соколов не утримався на ногах, упав і вдарився головою об бетонну підлогу, отримав травму голови і невдовзі помер. Кваліфікуйте дії Коршунова.

3. Панов та Щербіна, які ніде не працювали, подзвонили в квартиру Ткачук. Коли вона відкрила двері, вони увірвалися до її квартири і, погрожуючи ножем, зв`язали її, а потім почали шукати в квартирі гроші та ювелірні вироби. Під час обшуку Ткачук, якій було 85 років, втратила свідомість, і вони це бачили, але злякалися і втекли із знайденими речами. Загальна сума викраденого склала 2,5 тис. грн. Як з’ясувалося в процесі розслідування справи, Паніну на момент вчинення злочину виповнилося 14 років, а Щербіні – 21. За висновком судово-медичної експертизи Ткачук померла від серцевого нападу внаслідок нервового стресу. Кваліфікуйте дії Паніна та Щербіни.

4. Директор ТОВ “Аркадія” Глобова після того, як до неї неодноразово приходив чоловік і погрожував їй фізичною розправою, підпалити її торговий комплекс, якщо вона не погодиться продовжувати з ним подружнє життя, розповіла своїй знайомій Луцькій. Остання сказала, що має доброго знайомого, який назавжди вирішить її проблему, тобто вб’є чоловіка, за 200 доларів США. Глобова через тиждень принесла Луцькій гроші і повідомила, де проживає Попов. Кваліфікуйте дії Глобової.

5. Серов підтримував інтимні зв’язки з дружиною Квашина. Коли останній прийшов до Серова і почав просити його не розбивати сім’ю і припинити зустрічі з його дружиною, однак, Серов схопив металеву лижну палицю і замахнувся на Квашина. Останній ухилився від удару, а потім вихопив палицю і почав ним бити Серова. Від отриманих ушкоджень Серов помер через 2 години в лікарні. За висновком судово-медичної експертизи смерть сталася внаслідок чисельних пошкоджень черепу та головного мозку. Кваліфікуйте дії Квашина.

6. Під час спільного вживання спиртних напоїв Попов та Аксюта посварилися, після чого Аксюта побив потерпілого руками і ногами. За висновком судово-медичної експертизи смерть настала від чисельних переломів ребер, тупої травми живота та розривів внутрішніх органів. Кваліфікуйте дії Аксюти.








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 1049;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.